Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- To personer pågrepet

I forbindelse med likfunnet, ifølge Østlandets Blad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn skal være pågrepet i forbindelse med likfunnet i skogen bak en bensinstasjon i Sofiemyr i Oppegård kommune, ifølge Østlandets Blad. 

Kilder i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at det er dem som har pågrepet de to personene.

Beredskapstropp og hunder De to mennene ble pågrepet av beredskapstroppen med bistand av hundeførere fra Follo politidistrikt i nærheten av likfunnet, skriver lokalavisa.

De melder at politiet har gjennomført en bevæpnet aksjon mot et forretningslokale i umiddelbar nærhet av funnstedet i går.

Mennene skal være en mann med adresse i Follo-distriktet i 60-årene og en Oslo-mann i slutten av 30-årene.

PÅGREPET:  Ifølge Østlandets Blad skal de pågrepne være en mann med adresse i Follo-distriktet i 60-årene og en Oslo-mann i slutten av 30-årene. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
PÅGREPET: Ifølge Østlandets Blad skal de pågrepne være en mann med adresse i Follo-distriktet i 60-årene og en Oslo-mann i slutten av 30-årene. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Sivile tjenestemenn fra både Oslo og Follo politidistrikt går nå fra dør til dør i området.

Ukjent identitet Politiet vet ikke kjønn, alder eller identitet på personen som er funnet død. Funnet ble gjort av en politipatrulje i 21-tiden i går kveld ved en turløype som går ut fra Skiveien. Kriminalteknikere jobbet på stedet fra 22.30-tiden.

Turløypa går ut fra Skiveien om lag 100 meter fra Shell-stasjonen, som ligger i et område med flere bilverksteder. Politiet har sperret av et stort område rundt funnstedet.

Follo politidistrikt har ledet etterforskningen av det mistenkelige likfunnet, men i dag, kort tid før klokka 9.20, overtok Oslo-politiet.

FRA DØR TIL DØR: Politiet går nå fra dør til dør for å samle informasjon etter at det i går kveld ble funnet en død person på Sofiemyr i Oppegård. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRA DØR TIL DØR: Politiet går nå fra dør til dør for å samle informasjon etter at det i går kveld ble funnet en død person på Sofiemyr i Oppegård. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det innebærer at alt som omhandler likfunnet, som kommunikasjon og å  iverkesette etterforskningsmessige skritt, er Oslo-politiets ansvar, opplyser kommunikasjonsrådgiver  Christina Ek i Follo politidistrikt.

Savnet Det er over fire uker siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet fra Østensjø. Det nye liket ble funnet cirka 18,7 kilometer og 20 minutter med bil fra hennes hjemmeadresse.

Avstanden i luftlinje er 12 kilometer.

- Det har vært naturlig for oss å ha en dialog med Oslo-politiet i forbindelse med Sigrid-saken, sa politioverbetjent Rune Isaksen ved Follo politidistrikt i natt.

ETTERFORSKERE: Etterforskere fra Oslo politidistrikt overtar nå saken etter at en død person ble funnet i Sofiemyr i Follo politidistrikt.  Bjørn Langsem / Dagbladet
ETTERFORSKERE: Etterforskere fra Oslo politidistrikt overtar nå saken etter at en død person ble funnet i Sofiemyr i Follo politidistrikt. Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han fortalte at det ikke er noen savnet-saker lokalt som gir en åpenbar forklaring på hvem personen som er funnet er.

Taktiske etterforskere fra Oslo politidistrikt har vært på stedet hvor liket ble funnet i natt.

Sigrids familie er orientert om funnet, skriver familiens advokat, Harald Stabel, i en SMS til Dagbladet.

Saken oppdateres.

AVSPERRET OMRÅDE:  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
AVSPERRET OMRÅDE: Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media