TRUET: Søndag morgen ble ansatte ved Hotel Bristol i Oslo sentrum truet av gjerningspersoner som har tatt seg inn på et hotellrom på ulovlig vis. Bildet er fra 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
TRUET: Søndag morgen ble ansatte ved Hotel Bristol i Oslo sentrum truet av gjerningspersoner som har tatt seg inn på et hotellrom på ulovlig vis. Bildet er fra 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Hotel Bristol:

To personer ramponerte hotellrom og truet ansatte

Gjerningspersonene forsvant før politiet ankom stedet.

I morgentimene søndag fikk ansatte ved Hotel Bristol i Oslo sentrum en uhyggelig opplevelse. Først ramponerte to personer et hotellrom, før de seinere truet og utøvde vold mot de ansatte.

Omtrent klokka 7.30 søndag morgen fikk politiet i Oslo melding om at to personer hadde tatt seg inn på et hotellrom på Hotel Bristol på ulovlig vis.

Truet

Det var ansatte ved hotellet som meldte om hendelsen til politiet, og opplyste om at personene har løpt ut av hotellrommet igjen.

- På vei ut har personene blitt konfrontert av betjeningen, som ble truet med en sprøyte og utsatt for vold, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen og forklarer:

- En av de ansatte skal ha fått en albue i ansiktet, men er ikke beskrevet som skadd. Når det gjelder sprøytetrusselen, ser jeg for meg at vedkommende har holdt opp en sprøyte mot betjeningen, sier han til Dagbladet.

Tom minibar

Hotellrommet bærer preg av å være herjet. På Twitter opplyser politiet om at det er gjort mye skadeverk og at minibaren på rommet er tømt. Overfor Dagbladet opplyser politiet at gjerningspersonene befant seg inne i det aktuelle rommet i omtrent én time.

- Har gjerningspersonene brutt seg inn, eller brukt nøkkelkort for å ta seg inn på hotellrommet?

- Det er detaljer som jeg ikke kjenner, sier Gulbrandsen, men konstaterer at de har tatt seg inn på hotellrommet på ulovlig vis og at de ikke hadde tilgang til rommet.

Leter etter gjerningspersonene

Gjerningspersonene var forsvunnet før politiet ankom stedet. Politiet har ikke fått kontroll på dem ennå, men jobber med å undersøke materiale fra overvåkingskameraene ved hotellet.

- Vi har en patrulje på stedet som jobber med sporsikring, og vi vil fortsette å lete etter gjerningspersonene, forklarer Gulbrandsen.

Politiet vil også avhøre de fornærmede.

Da Dagbladet tok kontakt med politiet igjen i klokka 13. hadde de fortsatt ikke fått tak i gjerningspersonene.

- Vi har gjort undersøkelser på rommet, og hotellet for øvrig. Også har vi beslaglagt noe gods som stammer fra gjerningspersonene, blant annet dreier dette seg om noen sykler, sier Gulbrandsen.

Med dét endte saken for de operative mannskapene, og vil nå gå over i etterforskningsfasen.