To personer skadd i Hanekleiv-tunnelen

Fikk betongelement i hodet under vedlikeholdsarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer slapp fra det med mindre alvorlige ryggskader da et betongelement løsnet i forbindelse med gjenoppbyggingen av den  ulykkesrammede Hanekleivtunnelen på E18 i Vestfold.

Politiet har nedlagt arbeidsforbud i skandaletunnelen.

- To arbeidere er skadet etter at de fikk et betongelement i hodet. Ambulansen er ikke kommet frem ennå, men de to får behandling i tunnelåpningen og skadene skal ikke være livstruende, sa operasjonsleder Tor Stein Hagen til Dagbladet.no kun minutter etter at de ble varslet om ulykken over AMK-sentralen.

De to arbeiderne ble senere fraktet til sykehuset i Drammen hvor de fikk behandling for ryggskadenen de pådro seg.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.20 mandag kveld. De første meldingene gikk ut på at det var uvedkommende som hadde tatt seg inn i tunnelen som var skadet, men disse opplysningene viste seg å være feilaktige.

Ifølge politiet skjedde ulykken 50 meter inn i det nordgående tunnelløpet i forbindelse med påfylling av betong i former oppunder tunneltaket. De to arbeiderne var nesten ferdige med arbeidet da en av formene løsnet og deiset i bakken, skriver NTB.

Arbeidsulykke

Byggeleder Tore Gomo i Vegvesenetvar på vei til Hanekleivtunnelen en snau time etter ulykken. Da var det brakt på det rene at raset var en arbeidsulykke:

- Dette var en arbeidsulykke. Vi var i ferd med å støpe ut i betong bak veggelement, da betongelement skled ut, sa Gomo til Dagbladet.no.

ARBEIDSULYKKE: To arbeidere er skadd etter at et betongelement løsnet under utbedringsarbeid i Hanekleiv-tunnelen på E18. Arbeiderne er ikke livstruende skadd. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
ARBEIDSULYKKE: To arbeidere er skadd etter at et betongelement løsnet under utbedringsarbeid i Hanekleiv-tunnelen på E18. Arbeiderne er ikke livstruende skadd. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Byggelederen forteller at det normalt er 15 arbeidere på skift i forbindelse med gjenoppbyggingen av tunnelen, men i og med at det er 2.pinsedag regner han ikke med at det var like mange på arbeid. 

Politiet har inntil videre nedlagt forbud mot videre arbeid i tunnelen. Veidekke som har ansvaret for utbedringen av Hanekleivtunnelen, opplyser at de i løpet av tirsdag vil gjennomgå rutiner og prosedyrer for å finne ut hva som gikk galt, da de to arbeiderne ble skadd.

Flere tonn raste
1. juledag i fjor raste flere hundre tonn stein og masse (250 kubikkmeter) fra taket
i den 1576 meter lange Hanekleivtunnelen. Ingen ble skadd, men i kjølvannet av ulykken ble det påvist manglende sikkerhet ved flere tunneler langs den trafikkerte E18.

Statens vegvesen fryktet nye ras i Hanekleivtunnelen og stengte den ulykkesrammede tunnelen for all trafikk.

Det nordgående løpet, hvor arbeidsulykken skjedde, ble stengt 19. januar etter at nye geologiske undersøkelser viste at også denne tunnelen inneholdt rasfarlige partier.

Veidekke har fått frist på arbeidet til 6. juli. Da skal ett tunnelløp åpnes for nord- og sørgående trafikk. 1. oktober skal begge løp være klare for trafikk, ifølge NTB. 

Se video fra rasulykken i romjulen her.

To personer skadd i Hanekleiv-tunnelen