Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting i Oslo:

To personer skytesiktet i Oslo. Politiet beskriver konflikt som «het»

To menn på 19 og 22 år siktet.

SKUDD MOT BIL: En bil med en familie ble truffet av et skudd på Ensjø fredag kveld. En 19 år gammel mann er siktet i saken. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SKUDD MOT BIL: En bil med en familie ble truffet av et skudd på Ensjø fredag kveld. En 19 år gammel mann er siktet i saken. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer er siktet etter de to siste skyteepisodene i Oslo.

Oslo-politiet opplyser på en pressekonferanse i dag at de ser en sammenheng mellom to skyteepsioder i Oslo de siste par ukene: forrige torsdag ble det avfyrt skudd på åpen gate på Sagene i Oslo. Ingen ble skadd. Fredag ble en bil med en familie i truffet av et skudd på Ensjø i Oslo. Ingen ble skadd. Begge skyteepisodene skjedde i det offentlige rom.

- Fra skytingen på Sagene har vi siktet en 22 år gammel mann. Fra skytingen på Ensjø er en 19 år gammel mann siktet, opplyser politioverbetjent Roar Kvassheim i Oslo-politiet.

Politiet knytter episodene sammen til en konflikt blant «personer som omgås i et kriminelt miljø». Politiet har ikke beslaglagt noen våpen i saken.

- Det er fortsatt en god del spor vi må etterforske i saken. Vi ser ikke bort fra at det blir ytterligere pågripelser i framtiden, sier Kvassheim.

Visepolitimester Bjørn Vandvik sier politiet har en pågående, langsiktig innsats opp mot kriminelle miljøer og ungdomsmiljøer.

- Vi har et personrettet fokus i etterforskningen. Vi har godt samarbeid med kommunene med tanke på å forebygge og hindre rekruttering til miljøene, sier Vandvik.

Kvassheim beskriver konflikten mellom miljøene de mener er bakgrunnen for skyteepisodene, som «het».

- Vi jobber veldig hardt for å forhindre nye skyteepisoder. Vi kan selvfølgelig ikke utelukke flere skytinger da konflikten er såpass het, men vi jobber intenst for å få lagt en demper på denne konflikten, sier Kvassheim.

SKUDD AVFYRT I OSLO SENTRUM: Politiets innsatsleder på stedet sier at de har svært mange vitneobservasjoner, og at de har pågrepet flere etter at skudd ble avfyrt på Sagene i Oslo. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen / Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart