To personer undersøkes på sykehus i Tromsø

Har vært i Mexico. Mulige symptomer på svineinfluensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): To personer er innlagt med mulige symptomer på svineinfluensa ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Det bekrefter sykehuset i kveld.

Begge er norske statsborgere som nylig kom hjem fra ferie Mexico og som har tatt kontakt med helsevesenet på grunn av influensalignende symptomer.

- Vi tar saken meget alvorlig, og jobber med å få avklart om det dreier seg om svineinfluensa. Vi vurderer det som lite sannsynlig, men tar alle forholdsregler og følger fastlagte prosedyrer for å få det avklart så snart som mulig. Foreløpig prøvesvar forventes i morgen, sier smittevernlege Karina Olsen ved Universitetssykehuset Nord-Norge i en pressemelding klokka 17.

Det er satt igang klinisk undersøkelse og prøvetaking av de to for å avdekke om den er snakk om den fryktede  varianten av influensavirus A (H1N1) som oppsto i Mexico.


- Dersom svarene er negative kan vi avblåse dette. Hvis de er positivie må vi sende prøvene videre til Folkehelseinstituttet, sier informasjonsmedarbeider Hilde Pettersen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til Dagbladet.no.

Tidligere i dag ble også en pasient i Haugesund undersøkt for viruset, men mistanken skal der ha blitt avkreftet.Dagbladet.no kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer