To personer varetektsfengslet for drapsforsøk

To menn av pakistansk opprinnelse som er siktet for drapsforsøk, ble tirsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De ble pågrepet søndag etter et gjengslagsmål på Grünerløkka i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er siktet for drapsforsøk på to personer som skal tilhøre gjengen Young Guns. Fengslingen var i tråd med aktors begjæring. Aktor, politiinspektør Olav Veggeberg, henviste til at politiet fortsatt har mye etterforskning igjen.

De to mennene, 21 og 33 år, skal være medlemmer av B-gjengen, og skal ha vært med på å angripe medlemmer av den rivaliserende gjengen Young Guns søndag kveld.

- Uten grunnlag

Forsvareren til den 33 år gamle mannen, advokat Benedict de Vibe, mener at fengslingen av hans klient er basert på meget tynt bevismateriale.

- Det finnes overhodet ikke noe grunnlag for å pågripe eller varetektsfengsle min mann, sier han til NTB.

Ifølge Vibe mener politiet at hans klient lånte bort bilen som ble brukt under angrepet søndag, og at han derfor helt sikkert visste hva bilen skulle brukes til.

Forstår kjennelsen

Den andre siktede ble også varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Advokat Petter Sørensen som forsvarer 21-åringen, sier at han forstår grunnlaget for varetektsfengslingen av hans klient, men at det hadde holdt med én uke fengsling.

- Det hadde holdt med én uke for å få sjekket min klient ut av saken. Det bekymrer meg at politiet ikke prioriterer den delen av etterforskningen som går i retning av å frikjenne min klient. Det ville ha vært enkelt, sier Sørensen til NTB.

Fengslingsmøtene gikk tirsdag for lukkede dører, etter begjæring fra aktoren. Han mente at det måtte skje av hensyn til etterforskningen.

Ulike typer våpen

De to mennene ble pågrepet etter et voldsomt slagsmål søndag kveld på Grünerløkka i Oslo. Mellom 15 og 20 personer skal ha angrepet fire personer som satt i en personbil i Korsgata. To av ofrene ble påført ulike stikk- og sårskader.

Angriperne skal ha benyttet seg av ulike typer våpen, som kniver, balltre og køller. Ifølge flere vitner skal angriperne også ha skutt mot de fire som satt i den personbilen.

De to varetektsfengslede er de eneste som er pågrepet etter gjengoppgjøret søndag.