To pingvinkyllinger funnet døde i reiret: - Dette styrker troverdigheten til mine klienter

De siktedes advokater mener Atlanterhavsparken har bidratt til merbelastning mot russen som er siktet for pingvintyveriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Reidar Andresen, som representerer tre av de fire russeungdommene som er siktet for å ha borttatt pingvinene. Han mener at beskjeden som kom styrker troverdigheten til hans klienter.

- Dette styrker troverdigheten til mine klienter, som hele tiden har hevdet at de ikke har borttatt kyllinger eller egg, sier Andresen til Dagbladet.

Advokat Axel Lange, som representerer den fjerde av de siktede, en 18 år gammel mann, mener at Atlanterhavsparken har bidratt stekt til merbelastning mot klienten:

- Dette bekrefter det min klient og de andre siktede hele tiden har sagt - at de ikke har tatt med seg noen pingviner ut, sier Lange til Dagbladet.

- Atlanterhavsparken gikk veldig hardt ut i denne saken - og så viser det seg at pingvinene altså ligger igjen inne i innhegningen. For meg virker det som at denne saken kunne vært unngått på en enkel måte raskt, sier Lange.

Skjult i reirene Politiet meldte i en pressemelding i ettermiddag at to av de tre savnede pingvinkyllingene ble funnet døde i to av reirkassene til pingvinene i Atlanterhavsparken.

Etter ny gjennomgang av reirkassene der pingvinene har tilhold, ble det oppdaget to døde pingvinkyllinger. De var ikke lett å oppdage, da de tilsynelatende var tråkket ned i kvist og annet som ligger i reirene, sier politiinspektør Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.

- Fort at de blir trampet ned Skovly sier til Dagbladet at de kan ha blitt trampet ned da det ble panikk blant pingvinene.

- Hvis det blir panikk, er det fort at de blir trampet ned av foreldrene, sier Skovly.

- Hva vil dette ha å si for de fire som er siktet i saken?

- Vi må se på hva dette vil bety for siktelsene. Dette er foreløpig for ferskt til at vi har konkludert.

- Det er fortsatt en pingvin som det ikke er gjort rede for, og et egg som er forsvunnet, presiserer Skovly.

Funnet av ansatte Tor Erik Standal, daglig leder i Atlanterhavsparken, bekrefter at det var ansatte som fant pingvinene.

- Vi har funnet to døde pingvinkyllinger inne i anlegget. Omstendighetene kjenner vi ikke, sier  til Dagbladet.

Han sier at pingvinene ble funnet under en grundig gjennomgang av anlegget i dag.

De fire-fem uker gamle pingvinkyllingene av rasen Humboldtpingvin forsvant natt til torsdag 14. mai.

Russen fikk skylda Russen fikk raskt skylda, og det var overvåkningsbilder som viste at russen var inne hos pingvinene den aktuelle natta.

- Dette er en meget stygg sak. Dessverre virker det som om det er russen som har vært her. De har hatt fest på parkeringsplassen og våre overvåkingsbilder viser at sju personer har vært inne. Disse bærer på noe, og det er nok eggene og kyllingene. Dette ser vi på bildene og de er lett gjenkjennelig med refleksmønster på russedraktene, sa daglig leder i parken, Tor Erik Standalhan, til Sunnmørsposten.

Alle de fire som ble siktet innrømmet at de hadde vært inne hos pingvinene, men de har alle nektet for å ha tatt pingvinungene og ikke kunnet si noe om hvor de befant seg.

FUNNET DØDE: To av de tre pingvinkyllingene som var savnet etter at russen var inne i innhegningen, er nå funnet døde inne i Atlanterhavsparken. Politiet mener de kan ha blitt trampet i hjel av foreldrene. Foto: Atlanterhavsparken
FUNNET DØDE: To av de tre pingvinkyllingene som var savnet etter at russen var inne i innhegningen, er nå funnet døde inne i Atlanterhavsparken. Politiet mener de kan ha blitt trampet i hjel av foreldrene. Foto: Atlanterhavsparken Vis mer