To pirater drept da de forsøkte å kapre norsk skip

Indisk krigsskip kom MV Maud til unnsetning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det norskeide skipet MV Maud ble torsdag forsøkt kapret i Adengulfen, skriver AFP.

MV Maud, som er registrert i Liberia, sendte ut et nødrop da de oppdaget en liten speedbåt på vei mot dem i full fart, med åtte personer om bord.

Et indisk krigsskip svarte på nødanropet. Ifølge Merinews.com ba de MV Maud om å sette opp farten og gjøre sitt ytterste for å hindre piratene i å borde skipet. Samtidig tok et helikopter av fra krigsskipet for å ta opp kampen mot piratene.

To pirater dreptDa helikopteret nådde fram til MV Maud, prøvde to av piratene å klatre opp skipsripen. Helikopteret åpnet varselsild, og piratene, som forsøkte å klatre ned igjen da de hørte helikopteret komme, falt i vannet.- Så vidt vi vet, gikk mennene til angrep og de ble skutt. De døde som resultat av skuddvekslingen, sier sikkerhetsminister i Puntland, Abdullahi Said Samatar, til AFP.Begravd i dagDe overlevende piratene ble overlatt til et fransk krigsskip, mens det indiske krigsskipet eskorterte det norske skipet videre til bestemmelsesstedet. I dag morges ble de to døde piratene og to av de overlevende overlevert til myndighetene i den somaliske utbryterregionen Puntland, mens to ble sendt til sykehus i Djibouti, skriver AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer