To pirater drept da de forsøkte å kapre norsk skip

Indisk krigsskip kom MV Maud til unnsetning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Det norskeide skipet MV Maud ble torsdag forsøkt kapret i Adengulfen, skriver AFP.

MV Maud, som er registrert i Liberia, sendte ut et nødrop da de oppdaget en liten speedbåt på vei mot dem i full fart, med åtte personer om bord.

Et indisk krigsskip svarte på nødanropet. Ifølge Merinews.com ba de MV Maud om å sette opp farten og gjøre sitt ytterste for å hindre piratene i å borde skipet. Samtidig tok et helikopter av fra krigsskipet for å ta opp kampen mot piratene.

To pirater drept
Da helikopteret nådde fram til MV Maud, prøvde to av piratene å klatre opp skipsripen. Helikopteret åpnet varselsild, og piratene, som forsøkte å klatre ned igjen da de hørte helikopteret komme, falt i vannet.

- Så vidt vi vet, gikk mennene til angrep og de ble skutt. De døde som resultat av skuddvekslingen, sier sikkerhetsminister i Puntland, Abdullahi Said Samatar, til AFP.


Begravd i dag
De overlevende piratene ble overlatt til et fransk krigsskip, mens det indiske krigsskipet eskorterte det norske skipet videre til bestemmelsesstedet.

I dag morges ble de to døde piratene og to av de overlevende overlevert til myndighetene i den somaliske utbryterregionen Puntland, mens to ble sendt til sykehus i Djibouti, skriver AFP.

De døde piratene ble begravd i dag i Bossaso.

Hittil i år har det vært 114 piratangrep, i motsetning til 111 i hele fjor.