To politihelikoptre krasjet på OL-stadion

En pilot ble drept og et ukjent antall politifolk skadd, da to tysk politihelikopter klokka 10.30 nå i formiddag kolliderte på OL-stadion i Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Ulykka skjedde i forbindelse med en øvelse som Forbundspolitiet avholdt på den store fotballstadion. Drøyt 400 betjenter skulle trene på sammenstøt med voldelig fotballpøbel, da det gikk galt.

Tysk tv melder at totalt 11 personer er sendt til sykehus, og at det var 70 politibetjenter ombord i maskinene.

Johannes Malinowski var på stadion og så hele ulykken med sine egne øyner.

- Snøen på banen ble virvlet opp av helikoptrene, og det var ikke så mye man kunne se. Så hørte jeg et kraftig smell og noen som ropte at alle måtte legge seg ned, sier Johannes Malinowski til tvstasjonen n-tv ifølge nyhetsbyrået AP.

- Når vi åpnet øynene igjen var det blod overalt rundt oss, sier Malinowski

SNØSTORM I BERLIN Flere lokale medier melder nå at det voldsomme snøværet over den tyske hovedstaden kan ha vært årsak til at to av politiets Puma-helikopter krasjet.  Foreløpig er det ikke sluppet ut meldinger om hvor på OL-anlegget ulykka skjedde. 

Bild.de skriver at øvelsen fant sted i hele området mellom t-banestasjonen og den store fotballstadion med plass til 80 000 tilskuere.

Nettstedet bz-berlin.de rapporterer nå at tre helikoptrene kom flyvende i formasjon inn. Under landing, ble det virvet opp så mye snø at den ene piloten mistet orienteringsevnen.  Helikopteret hans landet dermed oppå det andre.  Resultatet av sammenstøtet var at deler av rotorblad og brennende drivstoff ble slengt rundt med stor kraft. 

Flere politifolk som befant seg på bakken, ble truffet og skadd av vrakdeler som fløy gjennom lufta.  Andre skal ha fått brennende drivstoff over seg.  En talsmann for Bundespolizei bekrefter nå i en foreløpig pressemelding at minst en person er drept og "flere andre" påført mer og mindre alvorlige skader.

TRE SKADD Det er foreløpig ikke kjent om alle de skadde er politifolk.  Øvelsen ble avbrutt umiddelbart og store brannvesen og et stort antall ambulanser sendt til området.

HISTORISK ANLEGG OL-stadion ble bygd til de olympiske sommerlekene i 1936 og utgjorde den sentrale biten av nazistenes propagandashow.  Til VM i fotball 2006, ble hele anlegget - som også er hjemmebane for Herta Berlin - modernisert for milliardbeløp. Stadion ligger i Charlottenburg på vestkanten av Berlin.

STYRTET: Flere politihelikoptre har styrtet i Berlin. Foto: AFP PHOTO/ NTB Scanpix.
STYRTET: Flere politihelikoptre har styrtet i Berlin. Foto: AFP PHOTO/ NTB Scanpix. Vis mer