To politikjenninger pågrepet etter drap på Tøyen. En av de siktede nekter straffskyld

- Det kan jo hende at man får mistanke mot seg på grunn av ting som har skjedd tidligere, sier forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag ettermiddag ble en kvinne funnet drept i en trappeoppgang i en boligblokk på Tøyen i Oslo. Politiet pågrep to eldre menn og siktet dem for drap eller medvirkning til drap.

Disse bor i samme etasje som kvinnen ble funnet, ifølge VG.

Dagbladet erfarer at begge er kjenninger av politiet.

- En av de siktede er i avhør nå, og han har foreløpig ikke valgt noen forsvarer. Når det gjelder han andre, vil han første bli avhørt mandag morgen, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet i 22.30-tida.

Frode Sulland, den ene mannens forsvarer, sier til Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld etter den siktelsen som nå foreligger.

- Han nekter så langt straffskyld, sier Sulland, som bekreftet at mannen først skal i avhør i morgen tidlig.

- Din klient er en kjenning av politiet. Hvordan reagerte han på å bli pågrepet og siktet?

- Det kan jo hende at man får mistanke mot seg på grunn av ting som har skjedd tidligere, men jeg må få tid til å snakke med ham før jeg kan uttale meg videre, sier Sulland.

Funnet naken
Dagbladet erfarer at åstedet så svært ille ut. Kvinnen ble funnet naken og ille tilredt i branntrappa i boligblokka.

LIKET TRILLET UT: Ved 18.15-tiden ble liket trillet ut i likbilen. Foto: Dagbladet
LIKET TRILLET UT: Ved 18.15-tiden ble liket trillet ut i likbilen. Foto: Dagbladet Vis mer

Naboer fortalte Dagbladet at det lå synlige blodspor i ganga i en av de øverste etasjene. I tillegg skal en inngangsdør til en leilighet i en av de øverste etasjene ha blitt slått inn. VG skriver at politiet tok seg inn i blokka med skjold og rambukk.

- Når politiet kommer til stedet får vi informasjon som medfører at vi fort forstår at vi står i en drapssak. Vi kommer ikke til å få en obduksjon før på onsdag, men vi mener at dette er en drapssak etter det vi har sett på åstedet, sier Metlid.

Godt voksen kvinne En av mennene ble pågrepet i boligblokka første etasje, satt i håndjern og brakt i en politibil. Hele ettermiddagen var det stort politioppbud rundt boligblokka. Klokka 18.15 ble liket båret ut av boligblokka og inn i en likbil, mens politiet fortsatte etterforskningen inne i blokka.

- Offeret i denne saken er en godt voksen kvinne. Vi har ikke fått formell identitet helt på plass ennå, men vi har grunn til å tro at vi vet hvem offeret er. Derfor har vi valgt å varsle pårørende, sier Metlid.

Fra 15-tiden til ut på kvelden søndag arbeidet politiets kriminalteknikere på åstedet. Samtidig ble det drevet taktisk etterforskning og vitner er avhørt.

Opplysninger fra vitneavhør Boligblokka ligger i et belastet område på Tøyen. Ifølge en nabo Dagbladet snakket med er det bare kommunale boliger i blokka. Etterforskningen skapte oppsikt, og mange mennesker samlet seg utenfor blokka mens politiet drev etterforskning.

- Fra vitneavhør har vi fått en del opplysninger, men det kan god hende at det er personer som ikke har vært i kontakt med som vet eller noe eller har sett noe. Disse personene ønsker vi å komme i kontakt med, sier Metlid.

- Har dere opplevd noen vanskelighet med vitneavhør med tanke på at flere personer i området ikke har noe godt forhold til politiet?

- Nei, det har vi ikke opplevd, sier Metlid.

- Trist, men forventet En person som bor i blokka sier at det er skikkelig trist at noen er drept, men at man ventet på at noe sånt skulle skje.

UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere jobbet på åstedet til langt ut på kvelden. Foto: Dagbladet
UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere jobbet på åstedet til langt ut på kvelden. Foto: Dagbladet Vis mer

- Det er et skikkelig parallellsamfunn her. Det er belastet. Politiet kommer jo bare når det skjer alvorlige ting, vi ser ikke noe til dem ellers.

Flere av dem som bodde i de øverste etasjene måtte vente på utsida en lengre tid mens politiet drev med etterforskning.

- Men det er ikke så mye bråk her til vanlig egentlig, sier en nabo.

FUNNET I BRANNTRAPP: Politiet iverksatte drapsetterforskning etter at en kvinne ble funent død i en branntrapp i ei boligblokk på Tøyen i Oslo. Her ser man døra til branntrappa. Foto: DB-tipser
FUNNET I BRANNTRAPP: Politiet iverksatte drapsetterforskning etter at en kvinne ble funent død i en branntrapp i ei boligblokk på Tøyen i Oslo. Her ser man døra til branntrappa. Foto: DB-tipser Vis mer