Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To politimenn skutt og drept i Helsingfors

HELSINGFORS (NTB-FNB): De to finske politimennene Eero Holsti (56) og Antero Palo (32)ble i natt skutt ned og drept i sentrum av Helsingfors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet leter etter gjerningsmannen, som beskrives som en 30-årig, 180 cm høy mann. De tror han var alene om forbrytelsen, og beskriver ham som meget farlig.

Politifolkene var ute på et normalt oppdrag for å lete etter en raner som hadde trengt seg inn på Hotel Placa nær Salutorget i den finske hovedstaden. Alarmen kom fra et vaktselskap klokka 02.42

Snart pensjonist


Den eldtste av politimennene, Eero Holsti, skulle om kort tid gå av med pensjon. Politiet gjennomsøkte hotellet. 10 minutter senere ble de observert på hjørnet av Fabriksgatan og Kaptensgatan. Der ble de funnet skutt, forteller overkommissær Pertti Loikkanen. Ifølge Loikkanen har mannen som brøt seg inn på hotellet bundet portieren, men ikke utsatt ham for vold. Raneren var ute etter penger. Politiet leter etter gjerningsmannen i de sørlige bydelene. Politidrap forekommer ytterst sjelden i Helsingfors. Sist gang var i 1967.

Hele Norges coronakart