SKUDD: To politimenn ble skutt utenfor statsministerens kontor i Roma. Her ligger en av dem skadd på bakken. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTBScanpix
SKUDD: To politimenn ble skutt utenfor statsministerens kontor i Roma. Her ligger en av dem skadd på bakken. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTBScanpixVis mer

To politimenn skutt utenfor statsministerens kontor i Italia

Mens landets nye regjering ble tatt i ed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Det har blitt skutt utenfor statsministerens kontor i Roma, ifølge italiensk TV.

Ifølge den italiensk avisa la Repubblica er det to politimenn som har blitt skutt. En av dem skal ha blitt skutt i nakken, og er alvorlig skadd.

En mann ble arrestert på stedet, motivet for skytingen er fremdeles ukjent.

Tatt i ed Meldingen om skuddene kom like etter at landets nye statsminister Enrico Letta pg den nye regjeringen ble tatt i ed. Statsministerens kontor er rundt en kilometer fra stedet der seremonien ble holdt.

Avtroppende statsminister Mario Monti leverte inn sin avskjedssøknad i desember i fjor. Men siden de folkevalgte ikke før nå har klart å stable en ny regjering på beina, har han fortsatt å styre landet ved et forretningsministerium.

Letta skal lede en samlingsregjering bestående av politikere fra både venstre, høyre og sentrum, samt en rekke teknokrater. Blant samarbeidspartnerne er partiet til eksstatsminister Silvio Berlusconi. De får en tøff jobb med å forsøke å redde Italia ut av en økonomisk krise, som synes stadig dypere.

Det var Napolitano som for få dager siden ba Letta om å danne en regjering som har støtte både på venstre- og høyresiden, slik at den kan få parlamentarisk flertall.

Tillit Letta blir med sine 46 år en av Europas yngste statsministre. Mandag er han ventet å legge fram regjeringens politiske program i nasjonalforsamling, og tirsdag vil de folkevalgte stemme over hvorvidt den nye regjeringen har nasjonalforsamlingens tillit.

Siden valget i februar har Italia vært rammet av politisk lammelse som følge av at partiene ikke har greid å bli enige om en ny regjering. Det har ført til full stans i reformarbeidet som skal bidra til at Italia kommer seg ut av den økonomiske krisen.

Letta har lovet å handle raskt for å få bukt med den stigende arbeidsløsheten, som nå ligger på 11,6 prosent.

Kuttpolitikken Han ønsker også å ta et skritt tilbake når det gjelder kuttpolitikken som hans forgjenger Mario Monti sto for, og som EU-kommisjonen i Brussel har krevd.

Letta tilhører sentrum-venstre-koalisjonen og er nestleder i Demokratisk parti. Men i regjeringen sitter også ministre fra sentrum-høyre, blant annet fra partiet til eksstatsminister Silvio Berlusconi.