To politimenn suspendert

Rogaland politidistrikt har suspendert to polititjenestemenn som er mistenkt for å ha hatt en aktiv rolle ved rekruttering til T5PC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det foreligger mistanke om at de aktuelle tjenestemenn har hatt en aktiv rolle ved rekruttering av medlemmer til nettverket T5PC, heter det i en pressemelding fra politidistriktet i ettermiddag.

Tirsdag ble det kjent at det særskilte etterforskningsorganet for politisaker har innledet etterforskning mot ti politimenn ved Sandnes politistasjon som har deltatt i T5PC-pyramiden.

- Vi har valgt å gjøre det med bakgrunn i de opplysninger som er kommet fram i media og fra politimennene selv, sa leder av Sefo i Rogaland, Elizabeth Baumann til Stavanger Aftenblad.

Politimennene skal ha brukt sin yrkestittel når de vervet nye medlemmer, og de skal også ha vervet medlemmer via arbeidsplassen.

Sefo-lederen understreket at det er en foreløpig undersøkelse som er satt iverk, for å sjekke om det er begått straffbare forhold.

- Det foreligger interne etiske retningslinjer i politiet som sier at man ikke skal ha befatning med slike virksomhet, sa Baumann til Stavanger Aftenblad.

Hun ba folk ta kontakt dersom de kjenner til flere politimenn som har vært aktive i pyramidenettverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.