To priser til Hennie-film. Fikk personlig takk av regissøren

Golden Globe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Filmen «The Martian», der Aksel Hennie spiller astronauten Alex Vogt, ble hedret med gjeve priser under Golden Globe-utdelingen i Los Angeles søndag.

Filmen, som USAs president Barack Obama har kalt sin favoritt fra 2015, vant prisen som beste film i sjangeren komedie eller musikal. I tillegg fikk Hennies medspiller Matt Damon prisen for beste mannlige hovedrolle i samme kategori.

- Det har gått 18 år siden sist jeg sto her oppe. Og med mer bakgrunn vet jeg hvor heldig jeg er som får lov å jobbe med dette, sa Damon i sin takketale.

- Vi hadde et utrolig mannskap og rollebesetning, og alt i alt handlet det om Ridley Scott, fortsatte Damon som en hyllest til den amerikanske filmregissøren.

I kategorien beste komedie eller musikal vant «The Martian» foran filmene «The Big Short», «Joy», «Spy» og «Trainwreck».

I sin takketale husket regissør Scott på å nevne Hennie ved navn.

DiCaprio-suksess De aller gjeveste Golden Globe-prisene var det likevel «The Revenant» som kunne juble over. I tillegg til å vinne prisen for beste dramafilm, fikk Leonardo DiCaprio statuetten for beste mannlige hovedrolle, mens Alejandro González Iñárritu vant for beste regissør.

Ettersom Golden Globe-utdelingen ofte er en god pekepinn på hvem som vinner priser i den storslagne Oscar-utdelingen i februar, kan det virke som om DiCaprio ligger godt an til endelig å vinne en individuell Oscar.

Søndag utkonkurrerte han rivalene Bryan Cranston («Trumbo»), Michael Fassbender («Steve Jobs»), Eddie Redmayne («The Danish Girl») og Will Smith («Concussion»).

- Mest av alt må jeg takke skuespillerne, og helten - Leo. Du er en helt, roste Iñárritu i takketalen for regissørprisen.

Ingen pris til Hivju Blant kvinnene var det relativt ukjente Brie Larson som fikk dra hjem med statuett for beste kvinnelige hovedrolle i et drama. Hun vant for filmen «Room» foran hete navn som Cate Blanchett og Rooney Mara (begge «Carol»).

Jennifer Lawrence fikk ikke uventet pris for beste hovedrolle i komedie eller musikal etter hennes jobb i «Joy».

Av andre store priser fikk «Mr. Robot» prisen for beste TV-serie, og danket dermed ut Kristofer Hivju og «Game of Thrones». Dessuten vant veteranene Kate Winslet («Steve Jobs») og Sylvester Stallone («Creed») priser for beste biroller i filmklassen.

Gaga vant på første forsøk En overraskende pris gikk til popstjernen Lady Gaga, som dermed ble tildelt beviset på at hun kan mer enn å synge og opptre i egne musikkvideoer. Gaga, eller Stefani Joanne Angelina Germanotta, som hun egentlig heter, ble hedret for sin rolle i «American Horror Story» og gråt da hun mottok den gjeve prisen.

- Jeg ønsket å bli skuespiller før jeg ville bli sanger, men musikken fungerte først for meg. Takk for at dere (medarbeiderne) delte talentet deres med meg. På en eller annen måte må det ha tillatt meg å skinne, sa hun.

Lady Gaga vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i kategorien begrenset serie eller TV-film.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer