To priser til Hennie-film. Fikk personlig takk av regissøren

Golden Globe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Filmen «The Martian», der Aksel Hennie spiller astronauten Alex Vogt, ble hedret med gjeve priser under Golden Globe-utdelingen i Los Angeles søndag.

Filmen, som USAs president Barack Obama har kalt sin favoritt fra 2015, vant prisen som beste film i sjangeren komedie eller musikal. I tillegg fikk Hennies medspiller Matt Damon prisen for beste mannlige hovedrolle i samme kategori.

- Det har gått 18 år siden sist jeg sto her oppe. Og med mer bakgrunn vet jeg hvor heldig jeg er som får lov å jobbe med dette, sa Damon i sin takketale. - Vi hadde et utrolig mannskap og rollebesetning, og alt i alt handlet det om Ridley Scott, fortsatte Damon som en hyllest til den amerikanske filmregissøren.

I kategorien beste komedie eller musikal vant «The Martian» foran filmene «The Big Short», «Joy», «Spy» og «Trainwreck».

I sin takketale husket regissør Scott på å nevne Hennie ved navn.

DiCaprio-suksess De aller gjeveste Golden Globe-prisene var det likevel «The Revenant» som kunne juble over. I tillegg til å vinne prisen for beste dramafilm, fikk Leonardo DiCaprio statuetten for beste mannlige hovedrolle, mens Alejandro González Iñárritu vant for beste regissør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer