Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To prostituerte siktet for drap

To prostituerte kvinner er siktet for forsettlig drap etter at en 38 år gammel mann fra Ringsaker ble funnet død i en leilighet i Oslo sentrum. Kvinnene har erkjent at de satte ei heroinsprøyte på mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som ikke tidligere har vært borti narkotika, skal angivelig ha bedt om å få ei sprøyte.

- Vi har siktet to kvinner for forsettlig drap, bekrefter politiadvokat Sven T. Røer ved Oslo politidistrikt.

Det var natt til torsdag mannen fra Ringsaker ble funnet død i en leilighet i Oslo sentrum. Boligen tilhører en av de to drapssiktede kvinnene.

De to ble pågrepet av politiet, og satt i helga i lange avhør med drapsetterforskere på politihuset på Grønland i Oslo.

Innrømmer sprøyte

- Vi avventer den endelige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt, sier Røer.

Kvinnenes forklaringer stemmer overens, og det synes å være på det rene at de sammen har satt sprøyta med heroin på mannen.

Ifølge politiforklaringene til kvinnene skal mannen selv ha bedt om å få prøve narkotika. De to drapssiktede kvinnene skal også ha forklart til politiet at heroindosen var liten og at de hadde tatt i betraktning at mannen ikke tidligere hadde brukt narkotika.

Løslatt

De to drapssiktede kvinnene - henholdsvis 32 og 33 år gamle - er godt kjent av politiet fra tidligere.

- De har sittet i forvaring på politihuset siden fredag. Etter en nøye vurdering besluttet vi mandag å løslate de to. Det er ikke fare for bevisforspillelse, derfor var det ikke grunnlag for å framstille de siktede for varetektsfengsling. Siktelsen om forsettlig drap er opprettholdt, sier politiadvokat Sven T. Røer.

Selv om de to prostituerte kvinnene har erkjent de faktiske forhold - at de satte sprøyta med heroin på mannen - nekter de straffskyld.

Den drepte mannen fra Ringsaker i Hedmark etterlater seg samboer.