Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To ran på to uker

For to uker siden ble småbarnsmora utsatt for et brutalt knivran i kiosken hun driver sammen med sin ektemann. Fredag opplevde han det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kioskeieren ble fredag ettermiddag overfalt og slått med en murstein. Politiet betegner ranet som brutalt, og raneren skal ifølge Dagsavisen ha truet et vitne med kniv og stokk. Raneren fikk ikke med seg penger eller andre verdisaker før han løp til fots fra kiosken i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo, jaget av innehaveren med en jernstang.

Orker ikke snakke

Mannen fikk kutt i panna av mursteinen, men slapp unna ransforsøket uten alvorlige fysiske skader. Ifølge kona var han i går så preget av hendelsen at han ikke orket å snakke med Dagbladet.

Det er ikke første gang ekteparet opplever et brutalt ran. Mandag kveld for snart to uker siden ble kona knivstukket på jobb i kiosken.

Stukket i hodet

Småbarnsmora ble stukket i hodet og i armen med en stor jungelkniv og måtte ligge på sykehus i fem dager.

- Det var som et mareritt, jeg måtte slåss for livet og tenkte hele tida på barna mine, fortalte kvinnen til Dagbladet før helga.

Fredag ble altså mannen utsatt for nok et brutalt ransforsøk.

Før mannen ble ranet, fortalte 35-åringen til Dagbladet at hun var på bedringens vei - men at hun fortsatt har store smerter i hodet. Hun vet fortsatt ikke om hun orker å gå tilbake å jobbe i kiosken. Ekteparet har drevet kiosken i ett år og har også en gang tidligere blitt ranet.

I går var kiosken stengt, men ekteparet vil ikke gi opp kioskdriften. Når politiet er ferdig med etterforskningen i morgen, vil ekteparet igjen åpne kiosken.

Ikke samme mann

Begge ranerne hadde ifølge vitner europeisk utseende, og begge er foreløpig på frifot, ifølge Vidar Hjulstad, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

Vitnebeskrivelsen tyder likevel ikke på at det kan være den samme mannen som står bak ranene.

  • Mannen som for snart to uker siden stakk kvinnen i hodet og armen, er trolig mellom 15 og 20 år, 150- 170 centimeter høy, og hadde tykt, mørkeblondt hår med lyse striper med noe rødt foran.
  • Mannen som i går forsøkte å rane ektemannen, har ifølge vitner småkrøllet lyst hår og er om lag 175 centimeter høy.
STENGT: Kiosken i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo er stengt etter at innehaverne har <P>opplevd to brutale ransforsøk på under to uker.