To ranere truet ICA-ansatte med pistol og kniv

Politiet jakter gjerningsmenn på Hovseter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOVSETER (Dagbladet): Oslo-politiet har sperret av ICA og butikkens parkeringshus på Hovseter i Oslo, etter at to ranere utstyrt med kniv og pistol ranet til seg et ukjent pengebeløp mandag kveld.

Dagbladet er på stedet, der innsatsleder Lise Dunham forteller at ranet skjedde samtidig som butikken var i ferd med å stenge.

- Vi fikk melding klokka 21.07 om at to personer hadde truet de ansatte med kniv og pistol. De fikk med seg et ukjent pengebeløp, og forsvant til fots, sier Dunham.

Politiet etterlyser «to personer av afrikansk utseende», den ene av dem omlag 175 høy og tynn, den andre kraftig og høyere enn førstnevnte. En av de to skal ha hatt på seg en grå joggebukse, og begge hadde hettegenser og finlandshette.

Operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo-politiet forteller at ingen ble fysisk skadet iforbindelse med ranet.

Politiet har i kveld saumfart butikken og parkeringshuset, som ligger like ved Hovseter T-bane. De ansatte som befant seg i butikken blir avhørt, og flere politipatruljer var mandag kveld på stedet og i nærområdet.

Dagbladet har snakket med to naboer, som ikke ønsker navn eller bilde i avisa. De to sier de har lagt merke til at ICA-butikken har «gamle kontantsystemer» i butikken.

- Jeg har lagt merke til at de har kassaapparater - ikke seddelmaskiner slik «alle» butikker har fått de siste åra. Kanskje ranerne visste det, at det var derfor de kom hit, sier de to - og legger til at det har vært flere væpna ran i området de siste åra.

- Det er fryktelig ekkelt at de ikke er tatt, jeg håper de får tak i dem snart, sier naboene.

I området pågår det fortsatt søk etter de antatte gjerningsmennene, opplyser innsatsleder Dunham.

- Var det mange vitner til ranet?

- Det er antydet at det kan ha vært noen, sier operasjonsleder Jøkling.

Personer som har tips i saken kan kontakte politiet på telefonnummer 02800.

Politiet har også sperret av et område mot et boligfelt. De er bevæpnet og har med seg politihunder.

- Vi har godt med patruljer i området. Vi forsøker å få sjekket alle spor, sier Jøkling.

Dagbladet følger saken.

SPERRET AV: Politiet har sperret av en Ica-forretning på Hovseter i Oslo etter at den tidligere i kveld ble ranet, eller forsøkt ranet av to menn. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SPERRET AV: Politiet har sperret av en Ica-forretning på Hovseter i Oslo etter at den tidligere i kveld ble ranet, eller forsøkt ranet av to menn. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer