To ranet på bingo

Politiet kjenner til to tilfeller av ran av eldre mennesker som har vært gjester på bingo i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekrefter nå Dagbladets opplysninger om at kriminelle overvåker bingo-miljøet i Oslo.

I formiddag bekrefter politiet at to eldre bingogjester, en mann og en kvinne, er blitt ranet.

- Et av tilfellene stammer fra M16 Bingo i Venstres Hus, og ble meldt til politiet under rundspørringene ved dette stedet. Det andre tilfellet har skjedd et annet sted i Oslo, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Følger etter de eldre

Politiet bekrefter nå at det kan se ut til at enkeltpersoner eller grupper av kriminelle overvåker eldre mennesker som spiller bingo, for så å følge etter og rane dem på vei hjem.

Politiet mener at ikke alle ranene er meldt til politiet. De nye opplysningene er kommet frem gjennom vitneavhør, hvor politiet har fått opplysninger om at det over tid har blitt gjort observasjoner av enkeltpersoner og grupper som har vist spesiell interesse for eldre mennesker som har spilt bingo eller spilt på automater.

Politiet advarer

Politiet advarer nå bingogjestene:

- Vi oppfordrer gjester ved bingoer om å være ekstra forsiktige både under selve spiller og ved uttak av gevinster, sier Abrahamsen.

Samtidig bes også betjeningen på slike steder om å være spesielt på vakt i forhold til mulige gjerningspersoner. Hvis man har gjort observasjoner av mistenkelig oppførsel ved eller i bingolokaler bes dette formidlet til politiet.

SAMME BINGO: Politiet kjenner til at minst en person er blitt ranet i samme bingolokale som Inger Sund gikk i.