To ras stenger E16 i Valdres

To ras på E16 mellom Grindaheim og Øye i Vang kommune i Oppland fører til at veiforbindelsen mellom Valdres og Vestlandet er stengt i flere dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det største raset er på flere tusen kubikkmeter, og vi regner med at det vil ta flere dager å rydde. Vi må også avvente til geotekniker har vurdert om det er forsvarlig å jobbe der, sier kontrollingeniør Jon Rabben Lundby i Statens vegvesen til NRK.

En naturlig omkjøringsvei ville vært fylkesvei 293 ved Vangsmjøsa, men her gikk det er ras i slutten av juli, og området er ennå ikke ryddet. Omkjøring går derfor via riksvei 52 og Hemsedalsfjellet.

De to rasene gikk noen hundre meter fra hverandre en gang natt til mandag eller tidlig mandag morgen. Ingen ting tyder på at personer eller kjøretøyer er tatt av rasene. En bekk i området ved Flatrud har flommet over, ifølge Vestoppland politidistrikt.

Tre personer er evakuert fra hus i rasområdet. Både brannvesen, Fredsinnsatsgruppen i Sivilforsvaret og representanter fra Vegvesenet er på stedet. Kommunal kriseledelse er dessuten varslet.

En geotekniker kommer for å undersøke området mandag formiddag.

(NTB)