GRØTØYLEIA, VESTFJORDEN 20071025:
Lastebåten "Ocean Sun" gikk til grunn ved Grøtøyleia ved Vestfjorden tidligere torsdag ettermiddag.
Det var imidlertidig ingen dramatikk for de seks mannskapene om bord, men redningsskøyta "Gjert Wilhelmsen" dro ut fra Ballstad for å gjøre et forsøk på å berge båten.
Foto: Redningsskøyta Gjert Wilhelmsen / SCANPIX
GRØTØYLEIA, VESTFJORDEN 20071025: Lastebåten "Ocean Sun" gikk til grunn ved Grøtøyleia ved Vestfjorden tidligere torsdag ettermiddag. Det var imidlertidig ingen dramatikk for de seks mannskapene om bord, men redningsskøyta "Gjert Wilhelmsen" dro ut fra Ballstad for å gjøre et forsøk på å berge båten. Foto: Redningsskøyta Gjert Wilhelmsen / SCANPIXVis mer

To redningsskøyter ut av beredskap

Skylder på staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Redningsselskapet må redusere beredskapen, og beskylder staten for å undervurdere selskapets betydning.

Redningsselskapet søkte om 70 millioner kroner for å kunne opprettholde beredskapen, men fikk bare 41 millioner kroner over statsbudsjettet. Det fører til at to av 26 fast bemannede skøyter tas ut fra beredskapen i 2009.

- Når vi bare får 41 millioner over statsbudsjettet er dette et tydelig signal om at myndighetene ikke forstår Redningsselskapets betydning, sier president i Redningsselskapet, Lars Hellandsjø.

Nå varsler selskapet at det også må selge båter for å få budsjettet i balanse etter det som betegnes som «kraftige bevilgningskutt». I 2005 fikk Redningsselskapet et bidrag over statsbudsjettet til sjøredningsberedskap på 60 millioner kroner.

Årsaken til den svekkede økonomiske situasjonen er blant annet bortfall av automatinntekter som ikke blir kompensert for med midler fra Norsk Tipping, i tillegg til «en dramatisk økning» i kostnader til hyre, drivstoff og vedlikehold.

Redningsselskapet bruker rundt 300 millioner kroner samlet på driften av sjøredningstjenesten.

(©NTB)