TO DØDE: Gjerningsmannen drepte to personer før han selv ble skutt og drept. Foto: Chelsea Purgahn/Kalamazoo Gazette via AP
TO DØDE: Gjerningsmannen drepte to personer før han selv ble skutt og drept. Foto: Chelsea Purgahn/Kalamazoo Gazette via APVis mer

To rettsbetjenter drept i skyting i Michigan

To rettsbetjenter og en gjerningsmann ble drept i en skyteepisode utenfor en rettsbygning i Michigan i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere personer ble skutt utenfor et rettslokale i byen St. Joseph i den amerikanske delstaten Michigan, mandag kveld norsk tid.

To rettsbetjenter er bekreftet drept og en politimann skadd, melder ABC News. Totalt skal gjerningsmannen ha skutt fire personer.

- I tillegg er den mistenkte skutt og drept, sa politisjef Paul Bailey på en pressekonferanse mandag kveld.

- Flere sivile ble såret i hendelsen, men disse skal være i stabil tilstand og sendt til sykehuset, fortalte politisjefen.

Amerikanske medier melder at gjerningsmannen var en insatt som var på vei til retten, da han fikk tak i våpenet til en av politimennene som skulle passe på ham. Det er ikke kjent hvordan han fikk tak i politimannens våpen.

Skutt i armen

Skytingen fant sted i sentrum av byen St. Joseph i Berrien County Courthouse, rundt klokka 14.30 lokal tid.

Gjerningsmannen skal først ha skutt en politibetjent, som ble skadd, før han skjøt og drepte to rettsbetjenter. I tillegg ble en sivilist truffet i armen.

TV-kanalen Wood TV melder at det er mye politi på stedet og at rettslokalet skal være evakuert.

Politiet har startet etterforskning

Klokka 16.30 lokale tid meldte guvernør i Michigan, Rick Snyder, at politiet har sikret åstedet rundt rettslokale.

- Politiet har nå startet etterforskning av skytingen som skjedde i ettermiddag. Nå må vi be for dem som er rammet, skriver guvernøren på Twitter.