To Røde Kors-arbeidere drept i Syria

- Drept foran kontoret sitt i et rakettangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To syriske Røde Kors-ansatte og et ukjent antall sivile er drept i et rakettangrep mot den syriske byen Homs.

Angrepet skjedde i går, de to ansatte ble drept foran kontoret sitt, ifølge Det internasjonale forbundet for Røde Kors og Røde Halvmåne (IFRC).

- Flere sivile, blant dem barn, ble også drept i den tragiske hendelsen, heter det i uttalelsen.

Siden konflikten i Syria brøt ut i mars 2011 har 22 Røde Kors-ansatte blitt drept. Ifølge FN er over 100.000 mennesker drept i krigen.

«Uhyrlig» og «uakseptabelt» Tidligere har Syrias styresmakter fått mye kritikk etter at FNs utsending til Syria fant spor av kjemisk stoff som ble brukt under angrepet utenfor Damaskus i forrige uke. Flere hundre mennesker mistet livet.

Dette melder nyhetsbyrået AP fra FNs hovedkvarter i Genève i Sveits.

Brahimi kalte det angivelige kjemiske angrepet 21. august «uhyrlig» og «uakseptabelt».

Norge ikke involvert Espen Barth Eide har tidligere vært soleklar på at det er uaktuelt for Norge å støtte en bombeaksjon i Syria uten FN-mandat, og understreker viktigheten av dette nok en gang.

- Om vi skal bruke militær makt må det et FN-mandat til. Om det skal brukes offensiv makt, må det forankres i sikkerhetsrådet, sier Barth Eide.

- Det er uakseptabelt at et land bruker kjemiske våpen, og det er uakseptabelt om opprørere bruker kjemiske våpen, sier utenriksministeren.

Stoltenberg sier at det er åpent og uklart hva slags militær operasjon det er snakk om.

- Uten et FN-mandat er det ikke aktuelt for Norge å delta. Et slikt mandat har vi fortsatt ikke fått, og det er derfor åpent og uklart hva slags militær operasjon det eventuelt er snakk om, sier Stoltenberg til P4.