To Røkke-aksjer ble vinnere på Oslo Børs

En av dagens vinnere på Oslo Børs har steget over 2.000 prosent i år.

BØRSVINNERE: Det ble en god dag for Kjell Inge Røkke på Oslo Børs. FOTO: Erik Hattrem
BØRSVINNERE: Det ble en god dag for Kjell Inge Røkke på Oslo Børs. FOTO: Erik HattremVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,51 prosent før den sluttet på 478,35. Det ble omsatt aksjer for 2,7 milliarder kroner.

I løpet av den siste måneden har Oslo Børs falt 1,94 prosent mens hovedindeksen er opp 7,71 prosent hittil i år.

I løpet av helgen fikk vi månedlige makrotall fra Kina.

Med bare ett eneste unntak var de alle skuffende svake. Unntaket var detaljomsetningen, som akselererte med et tiendedels prosentpoeng (ikke inflasjonsjustert), som ventet, skriver Handelsbanken i mandagens rapport.

Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i juli, omsettes for 103,96 dollar, ned 0,57 prosent.

Mye av årsaken til fredagens prisoppgang var den viktige amerikanske arbeidsmarkedsrapporten (nonfarm payrolls).

Statoil falt 0,23 prosent til 129 kroner.

Ny opptur for Røkke American Shipping Company var nok en gang en av dagens store børsvinnere - denne gang med en kursoppgang på 12,36 prosent til 40 kroner. Da har aksjen steget mer enn 2.000 prosent i år!

Samtidig kunne aksjonærene i Aker Philadelphia Shipyard glede seg over en kursoppgang på hele 35,34 prosent til 90 kroner. Og i tillegg steg Aker Solutions nesten 3 prosent og Aker 1 prosent.

American Shipping Company eies 19,9 prosent av Aker-fondet Converto Capital, mens Aker i tillegg ruller en TRS på knapt 9,2 millioner aksjer (33,27 prosent) hver 3. måned.

Det samme fondet har en eierandel på 71,2 prosent i Aker Philadelphia Shipyard, som ledes av Kjell Inge Røkkes sønn, Kristian Røkke.

RXT kan gå konkurs Reservoir Exploration Technology (RXT) meldte mandag at arbeidet med selskapets prosjekt vest for Irland går bra, og at prosjektet ventes å være ferdigstilt i midten av denne uken.

Selskapet påpeker imidlertid at hvis en langsiktig finansieringsløsning ikke er sikret når prosjektet er ferdigstilt, vil styret i RXT erklære selskapet konkurs. Aksjen falt 13,79 prosent til 25 øre.

PGS dundret ned PGS falt hele 6,51 prosent til 79 kroner på høy omsetning. Mange seismikkaksjer tynges av mer negative inntrykk fra Eage-konferansen i London, melder TDN Finans.

Ifølge presentasjonsmaterialet fra selskapet ser ledelsen "lagging" budaktivitet for øyeblikket, samt lavere aktivitet i Mexicogulfen. PGS setter også spørsmål ved oljeselskapenes frie kontantstrøm fremover og dermed seismikkinvesteringene.

DNB Markets vraket i dag PGS fra sin ukeportefølje.

Selger Fred. Olsen Production Yinson Holdings Berhad ønsker å kjøpe Fred. Olsen Production. De har nå kunngjort et kontanttilbud på 9,40 kroner per aksje for 100 prosent av selskapet, tilsvarende 996 millioner kroner.

Budet gir en budpremie på 5,1 prosent. Tilbudet er enstemmig anbefalt av Fred. Olsen Productions styre.

First Olsen, kontrollert av Fred. Olsen-familien, har gitt forhåndsaksept på sine 61,54 prosent. Aksjen steg 3,69 prosent før den sluttet på 9,27 kroner.

Northland Resources Northland Resources-styret har godkjent uttak av 100 millioner dollar i forbindelse med obligasjonslånet på 335 millioner dollar, opplyses det i en melding.

I dag har det også blitt kjent at Karl-Axel Waplan har sagt opp stillingen som administrerende direktør i Northland Resources.

Mandag klatret aksjen 21,62 prosent til 45 øre.

Veien videre
Hovedindeksen utvikler seg nå veldig likt som i 2007. Den siste formasjonen, med oppgang og korreksjon, er helt identisk, og kommer omtrent på samme nivå - mellom 480 og 500. Forløpet til den siste tids utvikling er også veldig lik. Det er bare å sammenligne selv og se.

SELGER SELSKAP: Skipsreder og investor Fred. Olsen med familie takket ja til budet på Fred. Olsen Production. 
Foto: Keith Hammett / Dagbladet
SELGER SELSKAP: Skipsreder og investor Fred. Olsen med familie takket ja til budet på Fred. Olsen Production. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer