To russ dømt for å mishandle mann med ølboks

Ingen av dem erkjenner straffskyld.

ILLUSTRASJONSFOTO: To russ på henholdsvis 19 og 20 år er i Stavanger tingrett dømt til fengsel i seks måneder. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
ILLUSTRASJONSFOTO: To russ på henholdsvis 19 og 20 år er i Stavanger tingrett dømt til fengsel i seks måneder. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i 22-tida lørdag 2. september 2017 at de to gikk til angrep på en mann ved et busstopp utenfor Atlantic hotell i Stavanger sentrum.

De to mennene, på 19 og 20 år, hadde vært på vorspiel og skulle til et russearrangement i Stavanger. Det var på bussen at de møtte fornærmede og en venn av ham.

I dommen vises det til et videoopptak, som viser at det tilsynelatende var god stemning mellom de involverte på bussen. Det var da de gikk av ved Atlantic hotell at det skal ha oppstått en slags uenighet.

- Skjellsord utløste slag

De tiltalte forklarte i retten at den fornærmede mannen skal ha kalt en av dem et skjellsord, og at dette er grunnen til at den andre av dem, 19-åringen, slo ham i ansiktet med flere slag.

Fornærmede prøvde å ta igjen, ved å slå 19-åringen tilbake, og etter hvert skal de to ha løpt fra stedet.

Kompisen til fornærmede forklarte ifølge dommen at de to ganske kort tid etter kom tilbake, og at 20-åringen da kastet en full ølboks som traff den fornærmede mannen i ansiktet.

I dommen fra tingretten heter det at den fornærmede mannen som følge av volden ble påført brudd i nesa, skade på flere tenner, sår i hodet, hevelse rundt begge øynene, sår på hornhinna på venstre øye, og smerter i venstre fot.

Han var også sykmeldt over en lengre periode.

Nektet straffskyld

Dommen legger til grunn at det eventuelle skjellsordet som ble sagt av fornærmede i beste fall må anses som fyllerør, og at det var 19-åringen som startet hele situasjonen da han utøvde den første volden.

I tillegg mener dommen at det at de to kom tilbake og kastet ølboksen viser at de ikke var villige til å skvære opp.

Ifølge Stavanger tingrett er det ølboks-kastingen som kvalifiserer for det som i straffeloven heter kroppsskade, og at dette er det mest alvorlige i hendelsesforløpet.

Likevel ble begge dømt til seks måneders fengsel.

Saken har tidligere vært behandlet i rettsvesenet, men Stavanger tingretts dom fra 31. august i fjor ble opphevet av Gulating lagmannsrett den 2. november og saken har dermed gått tilbake til Stavanger tingrett.

Det skriver Rogalands Avis, som først omtalte saken.

Anker

Inger Marie Sunde er forsvarer for 19-åringen, som tingretten mener slo først, men ikke kastet ølboksen. Hun sier at dommen vil bli anket.

- Vi mener at dette er en sammenblanding, og at min klient ikke har medvirket til å kaste ølboksen som forårsaket skadene. Vi mener tingretten drar medvirkeransvaret for langt, sier hun.

Sunde sier også at 19-åringen ble svært overrasket over ølboks-kastingen. Hun forklarer at hennes klient heller ikke husker å ha slått de første slagene ved busstoppet.

- Det han husker er at han ble holdt opp mot en vegg og slått. Han er klar over at noe startet mellom han og fornærmede, men han husker det som at han ble angrepet først, sier hun.

Ørjan Eskeland, forsvarer til 20-åringen, sier at også de vurderer å anke saken.

- Min klient erkjenner seg ikke skyldig og er ikke enig i dommen. Arbeidet med en eventuell anke pågår, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer