To russejenter skal ha blitt voldtatt på Tryvann i natt

Politiet ser svært alvorlig på hendelsene.

ETTERFORSKER TO VOLDTEKTER: To kvinnelige russ har uavhengig av hverandre  i natt meldte ifra til politiet om at de skal ha blitt voldtatt på et russetreff på Tryvann i Oslo. Bildet ble tatt i går kveld, og viser politiet som patruljerer på treffet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ETTERFORSKER TO VOLDTEKTER: To kvinnelige russ har uavhengig av hverandre i natt meldte ifra til politiet om at de skal ha blitt voldtatt på et russetreff på Tryvann i Oslo. Bildet ble tatt i går kveld, og viser politiet som patruljerer på treffet. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To kvinner har tatt kontakt med politiet og meldt at de har blitt voldtatt på russetreffet på Tryvann i Oslo i natt.

Politet etterforsker sakene på stedet, og ser svært alvorlig på dem.

- To russejenter i to seperate hendelser har tatt kontakt med personellet på Tryvann og meldt at de er voldtatt, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Tor Gulbrandsen overfor Dagbladet.

Ingen pågrepne - Hva slags type voldtekter er det snakk om?

- Det er foreløpig vanskelig å si, for per nå har vi ikke så mange opplysninger om hendelsesforløpene. Vi jobber på stedet, og de to kvinnene er kjørt til legevakta, sier operasjonslederen.

Politiet har foreløpig ingen pågrepne eller mistenkte i saken.

- Vi jobber både med taktisk og teknisk etterforskning. De to kvinnene er ikke ferdig avhørt enda, så vi har ingen fullgod forklaring på det som skal ha skjedd. Forhåpentligvis vil vi ha mer å gå på når de er ferdige med forklaringene sine, sier Gulbrandsen.

Flere voldtektsanmeldelser Ifølge ham fikk politiet melding om voldtektene mellom klokka 02.30 og 03.00 i natt, men også tidspunkt for når voldtektene skal ha funnet sted, håper politiet å få flere opplysninger om etter at kvinnene har avgitt forklaring.

- Vi tar dette veldig alvorlig, understreker Gulbrandsen.

Også etter et russetreff på Tryvann 28. april var to kvinnelige russ ha på voldtektsmottaket etter at de uavhengig av hverandre meldte ifra til politiet om at de var blitt voldtatt under russetreffet.

I tillegg etterforsker politiet fire anmeldte voldtekter i forbindelse med russetreffet i Kongeparken i Ålgård i Rogaland forrige søndag.

Rundt 10 000 russ
deltok på treffet på Tryvann i natt.

- Det har vært veldig mange ordensforstyrrelser der oppe, og mange har blitt bortvist, sier operasjonsleder Gulbrandsen.

- Snek seg inn Dagbladet snakket i går kveld med flere russ på Tryvann.

- Vi holder oss sammen og jeg synes vaktholdet bra, men det er forferdelig at voldtekter har skjedd. Det er farlig å gå alene, så vi har blitt enig om å sjekke telefonen ofte og passe på hverandre, sa en av dem, og fortsatte:

- Vi vet om folk som sniker seg inn. Det er ikke nok vakthold rundt gjerdene, og flere har sneket seg inn via skogen som er rundt Tryvann.

- Trolig slått med jernstang Også i Oslo sentrum har politiet rykket ut i forbindelse med russ i natt. 

- På Majorstua var personer fra en russebuss involvert i slossing med tre menn, som ikke var russ. En av disse «ikke-russen» er pågrepet for vold og ordensforstyrrelser, og en russ er kjørt til legevakta, opplyser operasjonslederen.

Politiet vet foreløpig ikke så mye om tilstanden til denne russen.

- Det er mulig han har fått skader mot hodet, hvor gjerningsmann muligens har brukt en jernstang, sier Gulbrandsen.

Det har vært en hektisk periode for politiet siden russetiden begynte sent forrige måned. Til nå har det vært registrert 134 oppdrag relatert til russ, ifølge tall fra politiet som Dagbladet har fått tilgang til.

10 000 PÅ TREFF: Anslagsvis 10 000 russ var samlet på Tryvann i natt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
10 000 PÅ TREFF: Anslagsvis 10 000 russ var samlet på Tryvann i natt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer