To russere utvist fra Nederland grunnet spionmistanke

Nederlandsk politi utviste tidligere i år to angivelige russiske spioner for å skulle ha forsøkt å hacke et sveitsisk laboratorium knyttet til Skripal-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sveitsiske myndigheter bekreftet utvisningen fredag, mens de innkalte den russiske ambassadøren på teppet for å protestere mot «angrepsforsøket».

Russland avviste raskt anklagene, som følger en rekke påstander om russisk spionasje og andre innblandinger den siste tiden. Det angivelige målet var laboratoriet Spiez, som analyserte prøver fra novitsjok-forgiftningen av den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter i England.

Bekreftet

Bekreftelsen fra sveitsiske myndigheter kom etter at flere medier meldte at to personer tilknyttet militær etterretning ble utvist fra Nederland en gang i vår.

- Sveitsiske myndigheter er klar over saken om russiske spioner som ble avdekket i Haag og utvist fra samme sted, sa talskvinne Isabelle Graber for sveitsisk etterretningstjeneste.

Nederlandske myndigheter har ikke villet kommentere saken.

- Absurd

Talsmann Stanislav Smirnov for den russiske ambassaden i Sveits avviser kontant anklagene overfor det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer