- To ryttere huket i hverandre, den ene falt over en murkant

- Hendelig uhell som fikk tragisk utfall, sier rittleder og tidligere proffsyklist.

ULYKKE: Sigbjørn Rafdal omkom etter å ha falt utfor en bratt kant. Foto: KARMØYNYTT
ULYKKE: Sigbjørn Rafdal omkom etter å ha falt utfor en bratt kant. Foto: KARMØYNYTTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var 48 år gamle Sigbjørn Rafdal fra Etne i Hordaland som omkom i sykkelrittet Bergen - Voss i morges.

Politiet i Hordaland har nå gått ut med navnet etter at pårørende er varslet om dødsulykken.

Sykkelkameratene til den omkomne brøt rittet, og blir nå tatt hånd om på Voss av arrangørstaben.

Det tradisjonsrike turrittet, der første pulje av de 900 deltakerne startet i Bergen allerede klokka 05.45 i morges, blir avviklet for 35. gang.

Dette er en første dødsulykken i rittet.

Hektet i hverandre - Det var to ryttere som hektet i hverandre i feltet i en kort og ikke spesielt bratt utforkjøring ved Trengereid, 40-50 kilometer fra start i Bergen. Det er slikt som skjer i sykkelfelt jevnlig. Det startet med et hendelig uhell, og fikk dessverre en fatal utgang, sier rittlederen Bo Andre Namtvedt til Dagbladet.

Den tidligere norgesmesteren og proffrytteren var i en rittbil bare noen minutter foran da ulykken skjedde.

Falt over murkant - Det var en murkant langs veien der de to rytterne huket sammen. Den ene falt over kanten og rullet nedover i en bakke i terrenget. En ambulanse med lege og annet personell var få minutter unna. De forsøkte gjenopplivning, men rytteren ble erklært død på stedet.

- Skjedde ulykken på en spesielt risikofylt strekning i rittet ?

- Nei, dette var et hendelig uhell. Det var gråskyet oppholdsvær og ikke spesielt glatt i veibanen. Utforkjøringen var heller ikke spesielt bratt, lang eller svingete.

Rittet fortsatte - Hvorfor fortsatte rittet etter ulykken ?

- Alle de 900 rytterne hadde startet på de 165 kilometrene til Voss og var spredt over flere mil. Det var ingen praktisk, forsvarlig  mulighet å gjøre noen inngripen. Flere av kameratene til den omkomne syklet i det samme feltet, og stoppet når de fikk med seg hva som skjedde, sier rittleder Bo Andre Namtvedt til Dagbladet.

Han anslår at det var om lag 40 ryttere i feltet der ulykken skjedde.

Sykkelryttere fra hele landet deltar i årets Bergen - Voss, den største kontingenten fra Hordaland og arrangørklubben Bergen Cykleklubb.

 - HENDELIG UHELL MED FATALT UTFALL:   Bo Andre Namtvedt er rittleder for Bergen - Voss, og kom til ulykkesstedet etter kort tid. Her er den tidligere proffrytteren fotografert etter sin andre NM-tittel i fellesstart på Kongsberg i 1995.  Arkivfoto: Geir Andreassen, NTB Scanpix.
- HENDELIG UHELL MED FATALT UTFALL: Bo Andre Namtvedt er rittleder for Bergen - Voss, og kom til ulykkesstedet etter kort tid. Her er den tidligere proffrytteren fotografert etter sin andre NM-tittel i fellesstart på Kongsberg i 1995. Arkivfoto: Geir Andreassen, NTB Scanpix. Vis mer