Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To SAS-nødlandinger

Et SAS-fly måtte torsdag nødlande på Arlanda ved Stockholm da det oppsto røyklukt i kabinen. I København ble det slått alarm da et annet fly fikk problemer med landingshjulene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Boeing 737 på vei fra Stockholm til Göteborg måtte gjøre vendereis da det oppsto en kraftig og stikkende røyklukt i kabinen. Flyet nødlandet på Arlanda flyplass ved 17.40-tiden torsdag, bare 15 minutter etter at det hadde tatt av.

Røyklukten var så sterkt at de 180 passasjerene og sju besetningsmedlemmene ble evakuert ved hjelp av flyets sklier. Det tok for lang tid å få trapper ut til det fullsatte flyet. En passasjer ble lettere skadet under evakueringen.

Hva som var årsaken til den kraftige røyklukten, er foreløpig ikke klarlagt. Det var først mistanke om kabelbrann, men torsdag kveld ble det antydet at lukten han ha kommet fra utpresset olje som ble forbrent.

- Vi har ikke fått svar fra teknikerne som undersøker flyet. Uansett blir nok havarikommisjonen koblet inn ettersom det ble en nødevakuering, sier pressetalskvinne i SAS Mimmi Hildebrand.

På Kastrup Lufthavn ved København ble det torsdag kveld slått alarm da et annet SAS-fly med 28 personer om bord varslet at det hadde fått problemer med landingshjulene. Alarmen ble på et tidspunkt oppgradert til såkalt «stand-by 2» som er det nest høyeste alarmtrinnet ved flyplassen.

Hele Norges coronakart