Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To savnet etter evakuaring fra «Pirates of the caribbean»-skute

Forsøker å komme seg unna «Frankenstorm». Kystvakta i redningsaksjon nå.

 EVAKUERER:  16 personer har evakuert seilskipet, som er en replika av HMS Bounty-skipet som tilhørte den britiske flåten på 1700-tallet. Seilskipet befinner seg ca. 26 mil fra stormens senter. Foto: AP/REUTERS
EVAKUERER: 16 personer har evakuert seilskipet, som er en replika av HMS Bounty-skipet som tilhørte den britiske flåten på 1700-tallet. Seilskipet befinner seg ca. 26 mil fra stormens senter. Foto: AP/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seilskipet med 16 personer om bord ligger drøye 14 mil sørøst for Hatteras i delstaten Nord-Carolina.

Seint søndag kveld mistet eieren kontakten med skipet, skriver nyhetsbyrået AP. Da ble kystvakta varslet om problemene.

Skipet skal ta inn vann og være uten framdrift. På grunn av frykten orkanen «Frankenstorm», som dundrer inn mot USAs østkyst, har de 16 bestemt seg for å evakuere skipet.

Det ble først meldt at 17 personer var om bord i skipet, men antallet er nå endret til 16.

To fortsatt savnet Kystvakta opplyser at de 14 har forlatt skipet i to livbåter, og at de har overlevelsesdrakter og redningsvester. Det vurderes nå hvorvidt kystvakta skal rykke ut med båt eller helikopter for å redde de 16 personene.

Ved en overflygning tidlig i dag klarte kystvakta å gjenopprette kontakten med seilskipet, som befinner seg ca. 26 mil fra stormens senter. Vinden i området skal ha en hastighet på 64 km/t og bølgene rundt fem meter høye, opplyser kystvakta.

Ved 14.20-tida norsk tid melder kystvakta at 14 personer er reddet opp fra vannet. To personer er savnet, heter det i nyhetsmeldinga. Ifølge CBC har seilskuta nå sunket. Ved 06.30-tida lokal tid ankom to Jayhawk-helikopteret stedet og reddet opp henholdsvis fem og ni personer.

Brukt i Hollywood-film De 14 personene blir fløyet til Elizabeth City der de blir tatt imot av helsepersonell.

Skipet med navn «HMS Bounty», som er en replika av skipet som tilhørte den britiske flåten på 1700-tallet, blir brukt i film- og dokumentarinnspillinger. Blant annet har det blitt brukt i kjente Pirates of the Caribbean, ifølge Wral.com. Skuta var også på besøk i Oslo i fjor.

Dagbladet følger saken.