To savnet på Svalbard

To scootermekanikere på 23 og 24 år er fremdeles savnet fra Longyearbyen på Svalbard. De to dro ut på det som skulle være en kort scootertur for over et døgn siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 23.30 i går kveld meldte faren til den ene av de to guttene savnet. Rundt 14.00 i går dro de ut på en det som skulle være en kort scootertur. Men turen ble mye lenger enn planlagt. Klokka 14.50 i dag er scootermekanikerne fremdeles savnet.

- De dro opp Longyearbreen og skulle kjøre en kort tur i området. De var ikke utstyrt for en langtur, sier informasjonskonsulent Terje Carlsen ved sysselmannens kontor til Dagbladet.no.

Rasfare

Det er stor rasfare i leteområdet sørvest for Longyearbyen etter at det har vært mye nedbør og mildvær de siste dagene. I dag er det én til to minusgrader og lavt skydekke i Longyearbyen. Det er meldt mer snø utover dagen.

- Vi leter med sikte på å finne dem i live. De to er godt kjent i området, men det er klart at snøskredfaren ikke gjør ting enklere, melder Carlsen.

Sysselmannen har rundt 20 personer i arbeid.

- Vi har sjekket endel hytter, og leter både høyt og lavt, sier Carlsen.

Det er mye trafikk i området rundt Longyearbreen. Sysselmannen har nå sendt ut letemannskap, og et helikopter blir med i leteaksjonen. Det lave skydekket og den dårlige sikten vanskeliggjør arbeidet for helikopteret.

Den ene av de to savnede er oppvokst på Svalbard og kjenner området svært godt. Den andre personen har bodd i Longyearbyen i noen år. Begge to jobber som snøscootermekanikere.

Sysselmannen frykter ikke for at de to vil møte isbjørn.

- Vi har ikke sett noe til isbjørnen i det siste.

LOKALKJENTE:</B> De to mennene som er savnet etter at de skulle på en kort scootertur sørvest for Longyearbyen i går, er veldig godt kjent på Svalbard. De jobber begge som snøscootermekanikere.