To segnet om

Kun et tidsspørsmål før flere tilfeller, ifølge Securitas.

 Kaos:  Det vil bli verre til helgen, sier Securitas. Her fra Gardermoen tidligere i uken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Kaos: Det vil bli verre til helgen, sier Securitas. Her fra Gardermoen tidligere i uken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Securitas gikk i går ut og advarte om at streiken nærmer seg det uforsvarlige.

I dag besvimte to passasjerer ved Trondheim Lufthavn Værnes som følge av liten kapasitet i sikkerhetskontrollen og lange køer.

- Streiken går utover helsa til folk. Verre blir det til helgen som kommer, sier han.  

Vil ikke rekke flyet i helgen
Køene ved Trondheim Lufthavn Værnes har vært uendelig lange de siste dagene, og situasjonen forverrer seg ytterligere kommende helg. Securitas' sikkerhetskontrollører på Værnes har varslet at de kun klarer å holde én sluse åpen.

- Vi kan kun garantere at vi klarer å holde åpent ett løp i sikkerhetskontrollen. Det innebærer at folk ikke kommer til å rekke flyene sine. Køene vil bli så lange at det ikke spiller noen rolle når de møter opp. Vi vil likevel ikke klare å sikkerhetssjekke alle passasjerer, sier Thomsgård.  

Ingen ekstra mannskaper
Securitas har ingen ekstra mannskaper å sette inn. -De som ikke er på jobb nå er enten ute i streik, eller så har de stått på så mye de siste dagene at det ikke er helsemessig forsvarlig å benytte disse som ekstravakter.   

Lufthavnsjef på Værnes, Lasse Bardal, bekrefter at to personer har besvimt på flyplassen i dag.