To seilfly kolliderte i lufta over Starmoen

To piloter hoppet ut i fallskjerm.

KOLLIDERTE I LUFTA: To seilfly kolliderte over lufta ved Elverum. Ulykken skjedde over Starmoen. 28 fly var i lufta på ulykkestidspunktet. Kart: GOOGLE
KOLLIDERTE I LUFTA: To seilfly kolliderte over lufta ved Elverum. Ulykken skjedde over Starmoen. 28 fly var i lufta på ulykkestidspunktet. Kart: GOOGLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): To seilfly har i ettermiddag kollidert i lufta ved Starmoen i Elverum. To piloter måtte hoppe ut i fallskjerm fra en høyde på mellom 1000 og 2000 meter.

•Har du bilder eller video fra hendelsen? Tips oss på mms/sms 2400, epost 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

Den ene piloten var en svensk mann i 60-åra, den andre en norsk tenåring. Ingen av dem ble hardt skadd foruten skrubbsår og noe ryggsmerter hos svensken.

Ulykken skjedde i forbindelse med NM i seilflyvning som startet i dag. 28 fly var i lufta da to støtte sammen noen kilometer sydøst for flyplassen Starmoen. Årsaken er ikke kjent.

- Flyene lot seg ikke styre. I henhold til nødprosedyren så hoppet de ut i fallskjerm, sier avdelingssjef John Eirik Laupsa ved seilflyseksjonen i Norges luftsportsforbund til Dagbladet.

Flyene bedrev ikke formasjonsflyvning, slik det først ble meldt.

- Vrakdelene ligger spredt over et stort område, sier pressekontakt Grete Myhre i Statens havarikommisjon for transport (SHT) til Dagbladet. De er på vei til stedet med fire mann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer