To seilfly kolliderte i lufta over Starmoen

To piloter hoppet ut i fallskjerm.

KOLLIDERTE I LUFTA: To seilfly kolliderte over lufta ved Elverum. Ulykken skjedde over Starmoen. 28 fly var i lufta på ulykkestidspunktet. Kart: GOOGLE
KOLLIDERTE I LUFTA: To seilfly kolliderte over lufta ved Elverum. Ulykken skjedde over Starmoen. 28 fly var i lufta på ulykkestidspunktet. Kart: GOOGLEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): To seilfly har i ettermiddag kollidert i lufta ved Starmoen i Elverum. To piloter måtte hoppe ut i fallskjerm fra en høyde på mellom 1000 og 2000 meter.

•Har du bilder eller video fra hendelsen? Tips oss på mms/sms 2400, epost 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

Den ene piloten var en svensk mann i 60-åra, den andre en norsk tenåring. Ingen av dem ble hardt skadd foruten skrubbsår og noe ryggsmerter hos svensken.

Ulykken skjedde i forbindelse med NM i seilflyvning som startet i dag. 28 fly var i lufta da to støtte sammen noen kilometer sydøst for flyplassen Starmoen. Årsaken er ikke kjent.

- Flyene lot seg ikke styre. I henhold til nødprosedyren så hoppet de ut i fallskjerm, sier avdelingssjef John Eirik Laupsa ved seilflyseksjonen i Norges luftsportsforbund til Dagbladet.

Flyene bedrev ikke formasjonsflyvning, slik det først ble meldt.

- Vrakdelene ligger spredt over et stort område, sier pressekontakt Grete Myhre i Statens havarikommisjon for transport (SHT) til Dagbladet. De er på vei til stedet med fire mann.

Fallskjerm er påbudt under seilflykonkurranser. Dagens kollisjon er den første av sitt slag i Norge, sier Laupsa. Heller ikke Grete Myhre i SHT har hørt om tilsvarende type hendelse her til lands.

- Det er ganske unikt. Derfor vil vi kartlegge hva som har skjedd, sier Myhre.

Politiet mistenker ikke at noen av pilotene fløy i ruspåvirket tilstand.

- Vi har tatt utåndingsprøver av begge, med negativt resultat, sier operasjonsleder Henning Olsen ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Arrangørene har avlyst videre avvikling av dagens NM-aktiviteter. Det ukeslange arrangementet fortsetter imidlertid fra og med i morgen.