Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To selvmordsangrep i Bagdad: Minst 18 drep og 50 såret

Bølge av angrep den siste tida.

ANGREP: Minst 18 personer skal være drep under to selvmordsangrep i Bagdad i dag. Foto: AP / NTB Scnapix
ANGREP: Minst 18 personer skal være drep under to selvmordsangrep i Bagdad i dag. Foto: AP / NTB Scnapix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 18 mennesker er drept og rundt 50 er såret i to selvmordsangrep i Iraks hovedstad Bagdad, opplyser politi og sykehuskilder.

Den første bilbomben eksploderte søndag på et grønnsaksmarked i Jamila-distriktet øst i byen. Minst tolv mennesker mistet livet mens 39 ble såret. Området er hovedsakelig bebodd av sjiamuslimer.

En talsmann for det irakiske innenriksdepartementet sier at en regjeringssoldat fattet mistanke til bilen og skjøt mot sjåføren. Men han klarte ikke å hindre selvmordsbomberen i å utløse bomben.

Få timer senere utløste en annen selvmordsbomber en sprenglanding på et marked i Baladiyat-distriktet, også det et sjiadominert område øst i byen. Her ble minst seks mennesker drept og 16 såret, ifølge irakiske myndigheter.

Offensiv

Den sunniislamske ekstremistgruppa IS hevder å stå bak angrepet i Jamila mens ingen ennå har tatt på seg ansvaret for det andre angrepet.

Irakiske styrker har siden oktober i fjor drevet en offensiv mot IS i og rundt Mosul. Regjeringsstyrkene har klart å gjenerobre mange områder som IS kontrollerte, men offensiven i Mosul har vist seg å være mye vanskeligere enn man først trodde.

Bølge av IS-angrep

Siden offensiven startet, har en bølge av IS-angrep rammet sivile mange steder, ikke minst i hovedstaden.

For en knapp uke siden kostet et selvmordsangrep 30 mennesker livet i Bagdad. Angrepet var det blodigste i hovedstaden på to måneder. Igjen var det snakk om en bilbombe, og angrepet var rettet mot et torv i Sadr-byen, en bydel som også er bebodd av sjiamuslimer.

Også nyttårsaften var byen preget av terror, da to personer sprengte seg selv på et marked og 28 personer ble drept.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling