To selvmordsbombere drepte tre

- Jeg tilbød ham sex, men han svarte «nei, jeg skal dø i kveld», sier en prostituert. Fem minutter senere hørte hun to eksplosjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Jerusalem Post som forteller historien til prostituerte Naomi. Etter å ha hørt svaret til den arabiske mannen, forsøkte hun å ringe politiet uten å komme gjennom.

Øyenvitner skal ha sett to menn sprenge seg selv nær en busstasjon sør i Tel Aviv. Rundt 40 personer ble skadd, og tre forbipasserende ble drept i selvmordsaksjonene til de to mennene.

Umiddelbart etter eksplosjonen i gata Neve Shaanan ble området sperret av. I området selvmordsbomberne sprengte seg selv er det flere butikker og kafeer.

Grusomt syn

- Jeg hørte den første eksplosjonen, og lyset i leiligheten ble borte. Så smalt det igjen. Da gikk jeg ned på gata og så døde og skadde overalt. Jeg har aldri sett noe så grusomt i hele mitt liv, sier rumenske Dutu Raduian.

Det skal bo mange utlendinger i området kveldens to bomber gikk av. Flere av de skadde og to av de drepte skal være utlendinger opplyser israelsk radio.

Det jobber om lag 300.000 utlendinger i Israel og flesteparten erstatter palestinske folk som har blitt nektet adgang etter at konflikten ble trappet opp for snart to år siden.

Skylder på Arafat

En talsmann ved statsministerens kontor i Israel legger skylden på gårsdagens angrep på Arafat.

- De palestinske selvstyremyndighetene gjør fortsatt ingenting for å stanse disse morderiske angrepene. Kveldens angrep beviser at palestinske terrorister er villige til å drepe, lemleste og terrorisere så mange israelere som mulig. På den måten tror de at Israel vil gi etter for deres krav.

Den Hizbollah-kontrollerte fjernsynskanalen Al-Manar i Beirut opplyser i kveld at de har mottatt en melding om at organisasjonen Islamsk jihad er ansvarlig for angrepet i Tel Aviv. Utover det er det ikke kommet opplysninger om hvem som kan stå bak angrepet.

Ny bølge?

Kveldens bombeangrep er det andre på to dager. I går ble åtte drept i et annet selvmordsangrep. Dette angrepet kom etter at det har vært roligere tilstander i Midtøsten den siste måneden.

Sist palestinske selvmordsbombere hadde en offensiv mot Israel ble 44 mennesker drept. De siste dagers angrep kan være tegn på en ny bølge med selvmordsaksjoner mot Israelske mål.

SKADD: Denne mannen kom fra eksplosjonen med livet i behold. Flere andre ble drept.