ENDTE PÅ BENSINSTASJON: Nattas drama endte her, på Shellstasjonen på Roa, der politiet besvarte ild og traff den ene av to mistenkte menn.
Foto: Frank Hansen / Følgebilservice / NTB Scanpix
ENDTE PÅ BENSINSTASJON: Nattas drama endte her, på Shellstasjonen på Roa, der politiet besvarte ild og traff den ene av to mistenkte menn. Foto: Frank Hansen / Følgebilservice / NTB ScanpixVis mer

To separate etterforskninger av nattas skyteepisode

Mann skadeskutt av politiet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestoppland politidistrikt holder klokka 11.30 pressekonferanse om nattas skyteepisode på Hadeland, der en mann ble skadeskutt.

Fra annet politidistrikt Skytingen foregikk i 02-tida, på Shell-stasjonen på Roa. Ifølge den aktuelle politipatruljen ble de beskutt, og besvarte ilden. I skuddvekslingen ble den ene mannen skutt. Han ble fraktet til sykehus, mens den andre mannen ble pågrepet på stedet.

Den aktuelle politipatruljen tilhører ikke Vestoppland, men nabodistriktet Nordre Buskerud. Dette fordi episoden først startet på Hønefoss, der to menn stakk av fra politiet i bil.

Vestoppland framholder at det ikke har vært noen biljakt, men at tjenestemennene har lett etter fluktbilen. Den ble funnet igjen 30 km unna Hønefoss - på Shell-stasjonen.

Hadde patrulje klar Det er Vestopplands politimester Johan Martin Welahaven som snakker. Han redegjør for hendelsesforløpet og etterspillet.

- Politiet i Nordre Buskerud kom over en bil som de mistenkte var stjålet og/eller hadde stjålne skilt. Bilen kom bort, men ble sett igjen i Vestoppland. Nordre Buskerud tok seg inn i vårt distrikt; samtidig opprettet vi en egen patrulje som skulle inn i situasjonen, forteller Welhaven.

Politimesteren redegjør så for hva som skjedde på Shell-stasjonen.

- Slik politiet oppfattet det, ble det åpnet ild, som ble besvart. Følgen ble at en person ble skadet av politiet. Han ble umiddelbart fraktet til Ullevål sykehus (i Oslo). Han er ifølge våre opplysninger ikke alvorlig skadd, og er under behandling. Det vil bli vurdert hvorvidt de to skal framstilles for varetektsfengsling, sier Welhaven.

To etterforskninger Både Vestoppland politidistrikt og Spesialenheten for politisaker etterforsker nå hendelsen, i to separate etterforskninger.

- I vår egen etterforskning skal vi avhøre de involverte og vitner. I tillegg skal åstedet undersøkes teknisk. Vi vil hele tida tilpasse vår etterforskning til Spesialenhetens, sier politimesteren.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om den skadeskutte, men opplyser at han er i 30-åra. De vil ikke spesifisere antallet skudd som ble avfyrt, eller utdype mannens skader. De opplyser at de aktuelle politimennene ivaretas i sitt eget politidistrikt.

Det kommer også fram at forrige gang Vestoppland politidistrikt hadde en skyteepisode, var før den generelle bevæpningen av politiet, som ble innført midlertidig i fjor.