To seriemordere er tatt i Kina

Yang Zhia (35) skal ha tatt livet av 65 mennesker i sin hevnaksjon, mens Huang Yong innrømmer at han har drept 25 unge gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er tatt er tidligere straffedømt, melder China Daily. Politiet har jaktet på ham i lengre tid etter at de klarte å knytte minst 25 drap til samme gjerningsmann. Nå melder flere kinesiske medier og CNN at seriemorderen trolig har tatt livet av 65 tenåringer.

Drapene er begått i flere provinser. Yang Zhiya, som også skal gå under navnene Yang Liu og Yang Xinhai, ble pågrepet den 3. november i år i den nordlige Hebei-prvinsen, ikke langt fra Beijing.

Nyhetsbyrået Beijing News melder at 35-åringen skal være tidligere straffedømt, og at han er koplet til drap i provonsene Henan, Anhui, Shangdong og Hebei. Nyhetsbyrået opplyser «hevn mot samfunnet» som motiv for drapene.

Ofrene er ikke identifisert, og det er uklart om han er siktet for alle drapene.

China Daily melder at han i tillegg til drapene skal ha påført fem personer alvorlige skader. I tillegg skal han ha voldtatt 23 kvinner fra det hele startet i 2001.

Flyktet hjemmefra

Drapsbølgen startet da hans venninne gjorde slutt på forholdet, opplyser en kilde i politiet til Beijing News. Han skal ha reist fra by til by og drept mennesker, og flere ganger brukt sykkel som fremkomstmiddel.

Politiet i Cangzhou har fått gratulasjoner fra det kinesiske innenriksdepartementet for pågripelsen.

Yangs far, som bor i Henan-provinsen, sier til avisa Beijing News at Yang var en flink gutt, men at han var litt innadvendt.

Han opplyser at sønnen stakk fra skolen som 17-åring, og at han bare har sett ham to ganger siden da.

- Han nektet å bli med meg hjem, sier faren.

Drepte 25 tenåringer

Kinesiske myndigheter har også pågrepet Huang Yong etter at hans siste offer klarte å flykte under torturen. Da politiet gjennomsøkte hjemmet til Huang fant de levningene etter 18 personer.

I avhør innrømmet han at han hadde tatt livet av 25 tenåringsgutter.

Historien om seriemorderen og bildene av hans ofre er slått opp stort i kinesiske aviser. CNN melder at mannen skal ha lokket til seg tenåringsguttene på internettkafeer og videoutleie-butikker.

- Motivet for drapene er et mysterium, melder avisa Beijing Youth Daily.

OFRE: Beijing Youth Daily viser bilder av noen av de 25 guttene som skal ha blitt drept av Huang Yong.