To sikkerhetslandinger på en kveld

Det har vært en travel kveld for Braathens: På omtrent samme tid måtte to av passasjerflyene foreta såkalte kontrollerte sikkerhetslandinger etter at begge meldte om problemer med hjulene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De 45 passasjerene ombord i det ene Braathensflyet måtte finne seg i å returnere til Gardermoen da kapteinen fikk indikasjon på mulig feil ved landingshjulene rett etter take-off fra Oslo Lufthavn. Flyet, en Boeing 737, var på vei til Molde lufthavn fra Gardermoen da kapteinen fikk instrumentvarsel om at det ene hjulet ikke ville låse seg. Flyet landet klokka 20.10.

- Vi hadde rutinemessig full beredskap. Men nå er flyet trygt parkert på bakken, sier informasjonsdirektør ved Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) Knut Egil Hansen til Dagbladet :på nettet.

Ambulanser og brannbiler var satt i alarmberedskap, men slapp med skrekken.

- Det er klart jeg er letta. Vi får jo noen slike alarmer, men det er slikt som skjer, sier Hansen.

- Helt utrolig

Men kvelden var overhode ikke over for Braathens: Omtrent samtidig med den kontrollerte sikkerhetslandingen på Gardermoen måtte et annet Braathensfly gjøre det samme på Arlanda ved Stockholm. Også her var det problemer med hjulene som førte til full beredskap og kontrollert sikkerhetslanding.

- Det er jo helt utrolig. Det kan gå år mellom hver gang slike situasjoner oppstår, og så skjer det altså to ganger på en kveld - med et kvarters mellomrom, sier Geitvik til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer