To siktede for gjengdrap nekter skyld

De to mennene som er siktet for overlagt drap på en 27 år gammel mann i Oslo mandag, nektet straffskyld da de ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor i saken, politiinspektør Reidar Bruusgaard ved Oslo politidistrikt, ba om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud for mennene, som er 21 og 23 år gamle.

De to er siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap etter at en 27 år gammel mann ble skutt flere ganger under en konfrontasjon mellom to rivaliserende gjenger. Mannen skal ha blitt skutt med flere våpen.

Skuddvekslingen skjedde på åpen gate mandag kveld, i det som skal ha vært ett treff mellom de pakistansk-dominerte A-gjengen og B-gjengen. 27-åringen etterlater seg en gravid kone.

Nekter befatning

- Dette er en svært alvorlig siktelse, der min klient nekter enhver befatning med saken. Det har han forklart til politiet, sier 23-åringens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen til NTB.

Ut over dette vil Lind Iversen ikke kommentere siktelsen eller grunnlaget for siktelsen. Han vil heller ikke si noe om hva 23-åringen har forklart i avhørene.

Knivstukket siktet

Den 21 år gamle medsiktede mannen ble stukket med kniv under gjengkonfrontasjonen på Tøyen mandag kveld, bare minutter før 27-åringen ble skutt. 21-åringen får jevnlig tilsyn av lege. Han skal ha blitt knivstukket i ryggen fire ganger.

- Min klient kjenner ikke straffskyld, sier 21-åringens forsvarer, advokat Karen Forbrigd til NTB.

Fengslingsmøtet for 21-åringen var først berammet til å starte klokken 13.00 onsdag, men det ble utsatt i to timer etter ønske fra advokat Forbrigd som trengte mer tid på å sette seg inn i saken. Forbrigd stilte i retten for 21-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden.

Seks på frifot

Begge de to fengslingsmøtene onsdag gikk for lukkede dører etter at aktor Reidar Bruusgaard ba om det. Lukkingen ble begrunnet med fare for bevisforspillelse.

Onsdag er fortsatt seks navngitte menn, som også er siktet for drapet, på frifot. To av dem skal ha stukket av til utlandet bare få timer etter drapet.

- Politiet vil ikke si noe om hvilken rolle vi mener at de siktede personene har, verken når det gjelder de to som er pågrepet eller de seks som er på frifot. Når det gjelder spekulasjonene om hvor de etterlyste befinner seg, så kan vi ikke utelukke at noen av dem har klart å komme seg ut av landet. Vi holder alle muligheter åpne i så måte, sier Bruusgaard til NTB.

Mye informasjon

Han sier at politiet nå konsentrerer arbeidet i to hovedretninger:

- Den ene utfordringen blir å finne de seks mennene som er etterlyst, siktet og på frifot. Dessuten har vi samlet inn relativt mye informasjon. Alt dette skal nå skal bearbeides, sier Bruusgaard.

De seks andre mennene som ble pågrepet etter drapet mandag kveld, ble løslatt i løpet av tirsdagen.

(NTB)