Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asker-drapet:

To siktede på 27 og 33 år var kjent for politiet

- De forklarer seg. 

ASKER: Krimteknikere fjerner en dørmatte fra inngangen til huset der en mann (31) ble funnet drept søndag kveld. To menn er siktet i saken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ASKER: Krimteknikere fjerner en dørmatte fra inngangen til huset der en mann (31) ble funnet drept søndag kveld. To menn er siktet i saken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn på 27 og 33 år er siktet for å ha drept en 31 år gammel mann i Asker søndag.

De to mennene er siktet for drap, eller medvirkning til drap. Begge er norske statsborgere, og er kjent for politiet.

- De er noe kjent for politiet fra tidligere, men utover det ønsker jeg ikke å si noe mer, Grete Lien Metlid, politiinspektør og leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

DRAP: Politiinspektør Grete Lien Metlid informerte om politiets etterforskingsgrep i drapssaken i Asker mandag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
DRAP: Politiinspektør Grete Lien Metlid informerte om politiets etterforskingsgrep i drapssaken i Asker mandag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Meldte seg

Avhøret av den ene av de to siktede holder på avsluttes, mens det andre kommer til å vare videre utover kvelden.

Søndag ble en 31 år gammel mann drept i sitt eget hjem i Åsliveien på Vettre i Asker. Mandag ettermiddag møtte de to mennene, som nå er siktet i saken, opp på politihuset i Oslo for å melde seg.

Begge de siktede har advokatene sine tilstede under avhøret. Øivind Sterri representerer den 27 år gamle mannen, mens Vidar Lind Iversen representerer 33-åringen.

Forklarer seg

- Det jeg kan si er at begge to forklarer seg, men jeg vil ikke gå innpå hvordan de forklarer seg, sier Lien Metlid.

Metlid ønsker ikke å fortelle noen detaljer fra avhørene, eller om de har gjort beslag av våpen av hensyn til etterforskningen.

PRESSEKONFERANSE: Få minutter etter at den første pressekonferansen ved Oslo Politihus ble avsluttet vendte leder for voldsavsnittet i Oslo, Grete Lien Metlid tilbake med ny informasjon. To personer hadde meldt seg i løpet av pressekonferansen. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Vi vil fortsette etterforskningen. Politiadvokaten vil ta stilling til varetektsfengsling i morgen. Fengsling vil i så fall ikke skje før på onsdag, sier Grete Lien Metlid, politiinspektør og leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Dagbladet var ved åstedet i Åsliveien på Vettre tidligere idag. En nabo forteller at politiet har vært på adressen flere ganger tidligere, seinest i november. Ifølge politiet var det naboer som varslet om bråk i går kveld.

Den drepte 31-åringen er en norsk-iraner med norsk statsborgerskap. Ifølge politiet skal ingen andre ha vært i boligen da politiet var på åstedet.

Nå sjekker politiet blant annet avdødes bekjentskapskrets.

Dagbladet var i kontakt med 33-åringens forsvarer Vidar Lind Iversen i 21.15-tida mandag kveld, men han ønsket ikke å si noe om saken. Heller ikke advokat Øivind Sterri ønsker å kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling