VERDAL: En mann og en kvinne er siktet etter at en mann i 50-åra ble funnet død i Verdal lørdag morgen. Vis mer

Mistenkelig dødsfall i Verdal:

To siktet etter dødsfall

En mann og en kvinne er siktet etter at en mann i 50-åra ble funnet død i Verdal lørdag morgen.

Publisert

Det bekrefter påtaleansvarlig Martin Moen i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

I en pressemelding lørdag kveld skriver politiet at de siktede er en mann i 40-åra og en kvinne i 60-åra - begge bosatt i Trøndelag.

Disse to hadde tidligere status som vitner i saken. En tredje person ble også innbrakt som vitne.

- På bakgrunn av det samlede bevisbildet fikk to av vitnene etter hvert status som siktet og ble pågrepet, skriver politiet i pressemeldingen.

Ikke kjent for politiet

Verken den avdøde eller de siktede er kjent for politiet fra tidligere. Avdøde vil bli obdusert søndag.

- På grunn av det samlede bevisbildet er politiet av den oppfatning at det foreligger skjellig grunn til mistanke for overtredelse av straffelovens paragraf 274; grov kroppsskade med døden til følge, sier Martin Moen, politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt.

- Etterforskingen pågår med full styrke og det gjennomføres avhør av de siktede lørdag ettermiddag og kveld.

De pårørende er varslet.

MISTENKELIG: Politiet gjennomførte en rundspørring i området i Verdal sentrum lørdag ettermiddag etter at en mann i 50-årene ble bekreftet død tidligere på morgenen. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB scanpix
MISTENKELIG: Politiet gjennomførte en rundspørring i området i Verdal sentrum lørdag ettermiddag etter at en mann i 50-årene ble bekreftet død tidligere på morgenen. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB scanpix Vis mer

Mistenkelig dødsfall

Politiet ble varslet om at en mann hadde fått mulig hjertestans på en privatadresse ikke langt fra Verdal sentrum like før klokka 7.30 lørdag morgen. Mannen i 50-åra ble bekreftet død av lege etter forsøk på gjenoppliving, skriver Trønder-Avisa.

- Funn på stedet gjør at vi karakteriserer dette som et mistenkelig dødsfall, sier operasjonsleder Roger Mogstad til avisa.

Politiadvokat Moen opplyser til VG at den avdøde ble funnet på naboens adresse.

Politiet startet etterforskning og sperret av åstedet for krimtekniske undersøkelser. En nabo og avdødes samboer var ifølge politiet vitner til dødsfallet og skulle i tillegg til enda en person avhøres lørdag.

- Foreløpig er det uklart for oss hva som har skjedd, og jobben vår er å nøste opp i det og finne det ut, sier Mogstad.

Rundspørring

Ingen personer har foreløpig status som mistenkt eller siktet ennå, skriver Adresseavisen. Politiet startet en rundspørring i området rundt boligen lørdag ettermiddag.

Oppdragsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt opplyser til avisa at de kalte ut ekstra mannskaper for å bidra i arbeidet med saken. Kriseteamet i Verdal kommune er kontaktet av politiet.

- Vi er helt i startfasen. Vi vet ikke om det har skjedd noe kriminelt, men det er det vi skal undersøke, sier Brandmo til Adresseavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer