DRAPSSAK: Her har politiet sperret av den siktede slektningens bolig på Kvernhaugen ved Skogbygda i Nes. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
DRAPSSAK: Her har politiet sperret av den siktede slektningens bolig på Kvernhaugen ved Skogbygda i Nes. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

To siktet for å ha drept Frank: - Har selv vært og lett etter ham og varslet politiet

Drapssiktet slektning hevder Frank André Gundersen (31) forlot huset på egen hånd, men ble bekymret da han ikke ga livstegn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NES/OSLO (Dagbladet): Frank André Gundersen (31) fra Vesterålen har vært savnet i 20 dager. I dag ble to personer drapssiktet fordi politiet mener 31-åringen har blitt tatt av dage.

Men politiet vil ikke bekrefte at de har funnet ham.

- Han har status som fornærmet i en drapssak. Vi leter ikke etter en savnet person, sier politiadvokat Haris Hrenovica ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

- Betyr det at dere har funnet ham?

- Det har jeg ingen kommentarer til av hensyn til etterforskningen, sier Hrenovica videre.

Slektninger En av de siktede, en 29 år gammel mann, er i slekt med Gundersen. Han var selv blant de første som meldte Gundersen savnet, opplyser advokat Tarjei Ræder Breivoll ved Angell Advokatfirma i Bodø til Dagbladet.

- Han var sammen med den savnede forutt for at han forsvant, og var blant de siste som så ham. Han dro fra huset hans, og så hørte man ikke fra han på lang tid. Min klient har selv vært og lett etter ham og varslet politiet, sier Breivoll.

- Han har vært redd og bekymret for ham, og hele tida har han håpet at han skal dukke opp igjen. Det håper han fremdeles, og ønsker at medieoppmerksomheten skal få han til å melde seg.

Breivoll har tidligere beskrevet forholdet mellom klienten og Gundersen som «godt og nært», og at den siktede slektningen er fortvilet over å være siktet i saken.

Den andre siktede stiller seg også uforstående til siktelsen. Ifølge advokat advokat Linda Ellefsen Eide ved advokatkontoret Elden kjente han knapt Gundersen.

- De var ikke nære venner, og var kjent gjennom medsiktede. Han ønsker å samarbeide med politiet, sier Eide.

Fire uker med isolasjon Politiadvokat Hrenovica har begjært fire ukers varetektsfengslig med isolasjon for begge siktede, men vil ikke kommentere hva politiet legger bak drapssiktelsen.

- Det er omstendighetene, avhør og andre funn som har ført til siktelsene. Vi vil videre etterforske hva som har skjedd, sier Hrenovica til Dagbladet.

VIL HA FIRE UKER:Politiadvokat Haris Hrenovica begjærer fire ukers varetekt for begge de siktede. Til høyre forsvarer for slektningen, Tarjei Ræder Breivoll. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VIL HA FIRE UKER:Politiadvokat Haris Hrenovica begjærer fire ukers varetekt for begge de siktede. Til høyre forsvarer for slektningen, Tarjei Ræder Breivoll. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Politiet har vært svært tilbakeholdne med opplysninger i saken, og fengslingsmøtet ble ført bak lukkede dører.

- Årsaken til det er at vi etterforsker en alvorlig straffesak, og at vi ikke vil bidra til spekulasjoner, sier Hrenovica.

- Stille og rolig gutt Frank André Gundersen ble sist sett i begynnelsen av mai, i Skogbygda i Nes. Der var han på besøk hos den nå siktede slektningen.

Et omfattende søk etter 31-åringen har ikke gitt resultat. Ifølge siktelsen ble Gundersen drept en gang mellom 2. og 5. mai.

Den siktede slektningens bolig på Kvernhaugen ved Skogbygda i Nes er sperret av og bevoktet av polititjenestemenn. Drapssiktelsen kommer overraskende på nærmeste nabo Britt Nielsen (37).

- Han er en stille og rolig gutt, det har aldri vært noe problem med ham de åra han har bodd her. Vi har et helt fint naboforhold, sier Nielsen.

- Han er veldig hyggelig og imøtekommende, og det har aldri vært noe bråk fra huset.

- Vi håper saken blir oppklart raskt, dette er et lite sted der alle kjenner alle, sier Nielsen.

- DREPT: Politiet mener Frank André Gundersen har blitt drept. To personer, blant annet en slektning, er siktet i saken. Foto: Politiet
- DREPT: Politiet mener Frank André Gundersen har blitt drept. To personer, blant annet en slektning, er siktet i saken. Foto: Politiet Vis mer