Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
PÅGREPET: To menn, en i 30-årene og en i 40-årene, er siktet for drap eller medvirkning til drap på Christian Halvorsen. Video: NTB Scanpix Vis mer

To siktet for drap i Askim

To personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Christian Halvorsen i Askim.

- Vi har pågrepet to menn i 30- og 40-åra, sier leder for felles operative tjenester i Øst politidistrikt, Olav Unnestad, til Dagbladet.

De to er siktet for drap eller medvirkning til drap på Christian Halvorsen (43). De er begge to kjenninger av politiet og framstilles for varetektsfengsling mandag.

Det er uklart hvordan de to stiller seg til siktelsene.

Halvorsen ble drept søndag kveld utenfor sin bolig i Askim. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at Halvorsen ble skutt.

- Pågripelsene gikk stille og rolig for seg, men det er verdt å nevne at vi har gjennomført pågripelsene med egne mannskaper og med bistand fra Oslo politidistrikt, sier Unnestad.

Grunnen til at de hadde støtte fra oslopolitiet var for å «sikre best mulig oppgaveløsning», forklarer Unnestad. Han vil ikke gå nærmere i detalj på hva han mener med det.

Vil ikke kommentere hvem de er

Unnestad vil ikke si mer om hvem de to siktede er, eller om de har noen relasjon til Halvorsen.

Unnestad bekrefter at de to ble pågrepet i Øst politidistrikt, som dekker Østfold, Follo og Romerike.

I pressemeldinga skriver politiinspektør Agnes Beate Hemiø at de nå er tilbakeholdne med informasjon av hensyn til etterforskningen.

- Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gi mer informasjon om siktelsene utover å bekrefte at to menn er pågrepet i saken, skriver politiinspektør Agnes Beate Hemiø i pressemeldinga.

- Pågripelsene er et resultat av etterforskningen, sier Hemiø til Dagbladet.

Hemiø bekrefter overfor Dagbladet at de to ble pågrepet lørdag. De to er ikke avhørt, og har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarere.

Det er uklart hvordan de to stiller seg til siktelsen.

- Etterforskningen pågår for fullt og avhør av de siktede vil bli gjennomført så raskt som mulig. Det gjenstår en rekke etterforskningsskritt, blant annet fortsetter vi med de tekniske undersøkelsene av avdødes bopel samt gjennomgår tips og beslag, opplyser Hemiø videre.

Savner informasjon

Politiet rykket ut til huset hvor Halvorsen bodde Seint søndag kveld. Han ble bekreftet omkommet seinere, og politiet etterforsket saken som et mistenkelig dødsfall.

Tirsdag kom den foreløpige obduksjonsrapporten, som slo fast at Halvorsen var blitt drept.

Politiet hadde i innledningen av etterforskningen ingen mistenkte.

Familiens bistandsadvokat John Christian Elden skriver i en SMS til NTB at han gjerne skulle hatt mer informasjon.

«Vi er glade for at saken har en utvikling, men savner foreløpig nærmere informasjon», skriver Elden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!