To siktet for drap

To menn er siktet etter at en 69-åring ble funnet drept i Bærum tirsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene, på 44 og 24 år, er siktet etter at en 69 år gammel mann ble funnet død på Kolsås i Bærum tirsdag morgen. Begge vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag.

- De er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap i saken, sier politioverbetjent Tom Saugerud i Asker og Bærum politidistrikt til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Den ene mannen, 44-åringen, ble pågrepet og siktet kort tid etter at 69-åringen ble funnet død, med skader i ansiktet og hodet, i en kommunal leilighet ved Kolsåssenteret i 09-tiden tirsdag morgen. Han hadde blitt observert i området rundt leiligheten mandag kveld. 24-åringen ble pågrepet og siktet i 12-tiden.

Har ikke tilstått

- Begge er avhørt, men ingen av dem har erkjent å ha noe med dødsfallet å gjøre, sier Saugerud, som imidlertid opplyser at de to mennene vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag. Begge skal være kjenninger av politiet og i likhet med den avdøde mannen tilhører de et alkoholbelastet miljø.

Saugerud vet ikke hva motivet bak drapet kan være.

Kniv funnet på åstedet

Den avdøde 69-åringen vil onsdag bli obdusert og politiet kan ikke fastslå dødsårsaken før obduksjonsrapporten foreligger.

- Vi kan ikke si noe 100 prosent sikkert før det, men han ble trolig påført slag eller stikk med kniv i ansiktet og hodet. Vi fant en kniv på stedet, forteller Saugerud.

Tirsdag kveld jobbet fortsatt politiet med tekniske undersøkelser i leiligheten.

(ANB)