To siktet for grov vold

Mann i 20-åra ble funnet alvorlig skadd like før midnatt. Natt til mandag ble to menn i 20-åra siktet for grov kroppsskade.

Like før midnatt ble politiet varslet om en grov voldshendelse på en adresse i Jørpeland i Rogaland. Én mann i 20-åra var blitt påført alvorlige skader, og to menn ble seinere siktet for hendelsen.

- Det var en kvinne, som var sammen med den fornærmede, som varslet politiet om hendelsen. Vi fikk melding like før midnatt, og voldshendelsen fant sted like før det igjen, forteller operasjonsleder i Sørvest politidistrikt, Victor Jensen, til Dagbladet.

Vitne

Slik politiet forstår det ble kvinnen vitne til at to menn i 20-åra tok seg inn på en adresse i Jørpeland og slo fornærmede flere ganger i hodet med en hammer.

Før politiet ankom adressen, hadde de mistenkte gjerningsmennen forlatt stedet.

- Fornærmede var ved bevissthet da han ble fraktet med ambulanse til Stavanger universitetssykehus. Han ble påført alvorlige skader, så han har ikke blitt avhørt ennå.

- Betegnes skadene som livstruende?

- Vi har ikke inntrykk av det. Han var ved bevissthet, men bar tydelig preg av vold mot hodet, sier Jensen.

Pågrepet

Politiet satte umiddelbart i gang med å etterforske saken. Flere vitner ble avhørt, blant andre den omtalte kvinnen.

I 3-tida natt til mandag ble to menn i 20-åra pågrepet på en annen adresse i Jørpeland. Mennene befant seg på samme adresse da de ble pågrepet.

- De pågrepne er kjenninger av politiet, blant annet i forbindelse med volds- og narkotikakriminalitet. Den fornærmede for så vidt også kjent for politiet, men ikke i forbindelse med volds- og narkotikakriminalitet, forklarer Jensen.

Relasjon

På nåværende tidspunkt er motivet for voldshandlingen ukjent. Mennene er foreløpig siktet for grov kroppsskade og kjørt til sentralarresten i Stavanger.

- Vi håper å gjennomføre avhør av de siktede i løpet av dagen. Forhåpentligvis får vi klarhet i hendelsesforløp og motiv.

- Finnes det en relasjon mellom de siktede mennene og den fornærmede?

- Sånn jeg forstår det er de kjent med hverandre fra før, men på hvilken måte og i hvilken sammenheng, er fortsatt ukjent for politiet, avslutter Jensen.