SØK: Det er satt i gang fullt søk etter en kvinne etter en båtulykke på Tofte i Hurum. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
SØK: Det er satt i gang fullt søk etter en kvinne etter en båtulykke på Tofte i Hurum. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.noVis mer

To siktet for promillekjøring etter forlis i Hurum

To personer er siktet for promillekjøring etter et seilbåtforlis i Hurum i Buskerud natt til lørdag. En savnet passasjer ble funnet etter flere timers leting.

I natt satte Sør-Øst politidistrikt i gang et fullt søk etter kvinne etter en båtulykke på Tofte i Hurum kommune i Buskerud.

- En liten treseilbåt har seilt rett i en molo og gått ned, opplyste politiet. De ble varslet om hendelsen klokka 03.44 natt til lørdag.

Etter at kvinnen i 50-årene hadde vært savnet i rundt sju timer, tikket det inn en melding fra publikum.

- Klokka 11 fikk vi melding fra noen i Tofte om at de så en kvinne de antok var den savnede kvinnen. Hun ble observert ikke langt unna båthavna, forteller operasjonsleder Rune Hunshamar til Dagbladet.

Lørdag ettermiddag kommer det fram at paret som først kom seg på land, som begge i 40-årene, er siktet for å ha ført båt i alkoholpåvirket tilstand. Kvinnen som var savnet, var også ruset, ifølge Drammens Tidende.

Kom seg på land

Politiet dro til stedet og fant kvinnen, som selv hadde klart å komme seg i land.

- Hun var ikke helt i form. Hun var kald, våt og frøs. Men hun var oppegående. Røde Kors kom også til stedet og satte i gang med å få noe varme i henne, forteller Hunshamar.

En ambulanse har blitt sendt til stedet, men han kjenner ikke til om den har ankommet.

En av personene om bord i båten varslet politiet om hendelsen i natt. Det var to kvinner og én mann om bord. En av kvinnene og mannen klarte å svømme i land, mens den andre kvinnen forsvant.

- Alvorlig

Båten var ikke så langt fra land da ulykka skjedde, så politiet hadde et håp om at kvinnen hadde kommet seg på land på et eller annet vis, forteller Hunshamar. Samtidig er det alvorlig når en person forsvinner i sjøen i så mange timer.

Dykkere, brannvesen, et redningshelikopter og en redningsskøyte har i løpet av natta søkt etter den savnede. Det ble også kalt ut frivillige mannskaper som søkte langs strender.

- Vi søkte både til lands og til vanns, og hadde håp om å finne henne lenge. Men det er klart det er grunn til bekymring for at noe alvorlig kan skje når man er lenge i vann på denne tiden av året. Derfor har vi brukt mye ressurser fra mange etater i søket.

SEILBÅT: En treseilbåt skal ha seilet rett i en molo og gått ned. Tre personer var om bord. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
SEILBÅT: En treseilbåt skal ha seilet rett i en molo og gått ned. Tre personer var om bord. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer

Uklare omstendigheter

Båten som de tre befant seg i, tok inn så mye vann etter ulykken at den har gått ned. Båten vil bli hevet, ifølge politiet.

Omstendighetene rundt hendelsen er fortsatt uklare, men ifølge innsatsleder Arne Guddal på stedet har båten kjørt fra Vestfold og innover mot Oslo.

Politiet ønsket tips i saken, og operasjonslederen berømmer både media og publikum som har holdt øynene oppe.

- Dette har vært omtalt mye i media og mange fulgte med. Det er veldig bra, sier operasjonsleder Hunshamar og legger til:

- Vi er bare glad for at media har skrevet om dette og at folk har fulgt med og ringt, slik at hun kom til rette.

VÆRFORHOLD: Operasjonsleder Tore Grindem forteller at det er litt vind i området, men at det ikke skal vanskeliggjøre søket. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
VÆRFORHOLD: Operasjonsleder Tore Grindem forteller at det er litt vind i området, men at det ikke skal vanskeliggjøre søket. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer