Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To siktet for ran av pengetransport

To menn er pågrepet og siktet for å stå bak ranet på en pengetransport utenfor Sentralsykehuset i Akershus i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De to ble pågrepet i to omganger fredag kveld på bakgrunn av opplysninger vi etter hvert fikk inn i saken, sier politiinspektør Ragnar Ingberg i Romerike politidistrikt til NTB.

Begge de to mennene er i 20-åra og er kjenninger av politiet.

- Mennene er siktet for grovt ran eller medvirkning til dette. Hvis politiet finner grunnlag for det, vil de bli fremstilt for varetektsfengsling mandag, sier Ingberg.

Ranet med pistol

Det var fredag morgen da en vekter fra Norsk Personelltjeneste var i ferd med å tømme parkeringsautomatene utenfor Sentralsykehuset i Akershus, at ranerne slo til.

Vekteren ble truet med pistol til å åpne den pansrede varebilen og ta ut pengene som lå i den, før han ble bundet på hendene med plaststrips. Vekteren ble funnet av politiet like etter ranet, ved 09.30 tiden fredag.

Tre millioner

Ifølge VG fikk ranerne av pengetransporten med seg 3 millioner kroner i kontanter fra sekker som lå inne i pengetransporten. Det kan ikke politiinspektør Ingberg bekrefte.

- Jeg kan bekrefte at det dreier seg om et stort pengebeløp som ranerne fikk med seg. Mer vil jeg ikke si, sier han.

Noen timer etter ranet fant politiet det som antas å være fluktbilen, brennende på en parkeringsplass på Karihaugen i Oslo.

Det ble lett etter ranerne, både med hund og helikopter. Søket var imidlertid resultatløst.

Vitner

En rekke vitner så at to maskerte menn med pistol tok seg inn i pengetransportbilen og fikk med seg det politiet karakteriserer som et «ikke ubetydelig pengebeløp».

Fredag gikk politiet ut med etterlysning på de to mennene. De var mellom 1,75 og 1,80 høye og var iført finlandshette og adidasgenser med hvite striper på armene under ranet.

Kort tid etter ranet ble tre menn pågrepet i det de var i ferd med å veksle inn 20.000 kroner i skillemynt i Oslo.

- Vi sjekker fremdeles disse personene, men foreløpig er det lite som tyder på at de har noe med ranet å gjøre. De er ennå ikke sjekket ut av saken, men det var nok for godt til å være sant, sa lensmann Jens Bruun i Lørenskog til NTB i går.

(NTB)

Hele Norges coronakart