Pågrepet i Oslo og Bulgaria

To siktet for terrordeltakelse

De to pågrepne mennene skal ha en familierelasjon.

TO PÅGREPET: Politiets sikkerhetstjeneste har koordinert en aksjon der to nordmenn er pågrepet i Bulgaria og Norge. Foto: Vegard Grøtt / NTB
TO PÅGREPET: Politiets sikkerhetstjeneste har koordinert en aksjon der to nordmenn er pågrepet i Bulgaria og Norge. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To norske statsborgere ble tirsdag pågrepet i Oslo og Bulgaria i en koordinert aksjon ledet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

PST skriver på Twitter at den pågrepne i Oslo er siktet for deltakelse i en terroraksjon. En annen nordmann, en student, ble samtidig pågrepet i Bulgaria.

- Pågripelsen i Bulgaria har skjedd etter en europeisk arrestordre, fremmet av norske myndigheter til myndighetene i Bulgaria, sier kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken, til Dagbladet.

Familierelasjon

Ifølge Dagbladets opplysninger er det to unge menn som er pågrepet. Begge er norske statsborgere og skal ha en familierelasjon.

Mannen i Oslo ble arrestert i sitt hjem beredskapstroppen tidlig tirsdag morgen.

I Bulgaria slo politiet til i en by utenfor hovedstaden Sofia samme dag og pågrep den andre mannen. Aksjonen fant sted etter lengre tids etterforskning initiert av PST.

Fremstilles for fengsling

Mannen som ble pågrepet i Oslo skal framstilles for fengsling onsdag ettermiddag.

Per Zimmer ved Vaag og Zimmer advokatfirma er oppnevnt som forsvarer for mannen.

- Det er på dette stadiet i saken ikke aktuelt å kommentere siktelsen utover at siktede ikke har deltatt i noen terrororganisasjon, og nekter straffskyld etter siktelsen, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer