Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To siktet for Tokke-drapet

SANDNES/OSLO (Dagbladet.no): To menn, på henholdsvis 22 og 26 år, er siktet for overlagt drap og overlagt drapsforsøk på to menn i Tokke i forrige måned. De to tilhører MC-miljøet på Jæren og ble pågrepet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert 19:55

Mennene ble pågrepet på Sola lufthavn i Stavanger i dag uten dramatikk. Politiet tok ut siktelse mot de to i går, og pågrep dem ved 13.30-tida i dag.

Henrettet

De to er siktet for overlagt drap på en 36 år gammel mann fra Porsgrunn. Han ble funnet drept i bilen sin i Tjønneviksvannet i Tokke 24. juni i år. Mannen ble trolig henrettet i det reneste mafiaoppgjør med et skudd mot pannen.

Hendelsen ble umiddelbart satt i direkte sammenheng med funnet av en hardt skadd 27-årig mann fra Skien med tilknytning til MC-klubben Libra noen dager før. De to er siktet for forsøk på overlagt drap av denne personen.

Varetektsfengsling

Politiet framstiller de to siktede for forhørsretten i morgen med begjæring om åtte ukers varetektsfengsling med brev og besøkskontroll.

- Vi vil ikke utelukke på dette tidspunkt at det vil bli flere pågripelser i saken, sa politiets etterforskningsleder Espen Erdal på en pressekonferanse i kveld.

John Christian Elden forsvarer en av de to mennene. Han har allerede hatt en kort samtale med sin klient. Siktede har fortalt sin advokat at han ikke erkjenner straffeskyld i henhold til siktelsen.

Tilhører MC-miljø

De to siktede skal ha tilhørighet på Jæren i Rogaland. Ifølge politiet skal de ha tilknytning til Hells Angels-miljøet.

En av Norges sterkeste fullverdige medlemsklubber til Hells Angels holder til på Bryne på Jæren. I Stavanger og andre deler av Rogaland politidistrikt er det også en rekke MC-klubber som sympatiserer med både HA og Bandidos, ifølge Aftenposten.

Skutt med 9-mm

Lensmann i Tokke, Olav Haugo, uttalte tidlig i etterforskningsstadiet til avisa Varden at drapet skjedde med en 9 mm pistol. Politiet skal hele tiden ha jobbet ut fra at det var minst to personer bak drapet. I går søkte politiet etter tekniske bevis i vannet der bilen med den drepte ble funnet. Etter hva Dagbladet.no kjenner til ble søket avsluttet ganske tidlig på grunn av et positivt funn. Om dette var utslagsgivende for siktelsen og pågripelsen er uklart.

Tause vitner

Etterforskningen har vært svært vanskelig, da vitner har vegret seg mot å snakke. Blant annet holdt 27-åringen som ble skutt og såret munn i flere dager. Han hadde lite å si om overfallsmennene, men snakket mer og mer etterhvert som tiden gikk.

Dersom de to som i dag er pågrepet blir dømt, risikerer de lovens strengeste straff på 21 års fengsel.

MELDT STJÅLET: Inne i denne bilen, som var meldt stjålet, ble 36-åringen funnet drept.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling