Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To siktet for ungdomsdrap

En mann ble torsdag ettermiddag funnet drept i et skogområde i nærheten av Hokksund i Øvre Eiker kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble torsdag ettermiddag funnet drept i et skogområde i nærheten av Hokksund i Øvre Eiker kommune. To menn er siktet i saken og vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag.

- Jeg kan bekrefte at vi har funnet en død person i et skogområde ved Hokksund i Øvre Eiker, og at vi etterforsker saken som et drap, sier lensmannsførstebetjent Svein Hagen ved Øvre Eiker lensmannskontor til NTB.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om omstendighetene rundt drapet.

- Alt jeg kan si nå, er at vi har gjort beslag i saken, sier Hagen.

Politiet har pågrepet og siktet to personer etter drapet. De to mennene, som er 16 og 22 år gamle, er kjente av politiet. Begge er hjemmehørende i Nedre Eiker, nabokommunen til der den drepte mannen ble funnet.

Fredag vil de to mennene bli framstilt for varetekt i Eiker, Modum og Sigdal forhørsrett. Politiet vil be om minimum fire ukers varetektsfengsling.

- Vi har en tilståelse på det faktiske forhold, at de to skal ha tatt livet av mannen, sier Hagen til NTB.

Ifølge Drammens Tidendes nettutgave skal en av de pågrepne ha gått til politiet frivillig fordi han følte at det begynte å «brenne under bena».

Nettutgaven skriver også at en av de to pågrepne selv var med politiet og påviste hvor den døde lå.

- Jeg kan ikke kommentere detaljer rundt de pågrepne eller likfunnet foreløpig, opplyser lensmannsførstebetjenten.

De to pågrepne satt torsdag kveld i avhør på politihuset i Drammen og på lensmannskontoret i Hokksund. Den døde mannen ble funnet like etter klokken 16 torsdag ettermiddag. Mannen blir trolig identifisert i løpet av fredag, opplyser politiet.

Fredag ble en 21-åring fra Røyken meldt savnet fra sin bolig. Politiet utelukker ikke at det dreier seg om samme person.

- Dette henger sammen med tilståelsen i saken, sier Hagen.

Politiet har bedt om teknisk bistand fra Kripos, som vil starte sine undersøkelser på åstedet fredag morgen. Området der den drepte ble funnet, er sperret av.

- Foreløpig holder vi åstedet intakt til Kripos ankommer fredag. Den drepte vil bli kjørt til Rettsmedisinsk institutt fredag, sier Hagen.

(NTB-Gøril Huse/Kristen Rusaanes)

KONTROLLERER OMRÅDET: To polititjenestemenn patruljerer ved det avsperrede skogholtet nær Hokksund hvor en mann ble funnet drept torsdag.
Hele Norges coronakart