TO SIKTET FOR VOLD:
En 23-åring fra Kristiansand ble tirsdag funnet omkommet etter at to menn falt ned i et turbinrør i en gammel kraftstasjon i Vennesla i Vest-Agder. Nå er to Hells Angels-knyttede personer siktet for vold.
Foto: Tormod Flem Vegge / SCANPIX
TO SIKTET FOR VOLD: En 23-åring fra Kristiansand ble tirsdag funnet omkommet etter at to menn falt ned i et turbinrør i en gammel kraftstasjon i Vennesla i Vest-Agder. Nå er to Hells Angels-knyttede personer siktet for vold. Foto: Tormod Flem Vegge / SCANPIXVis mer

To siktet for vold etter drukning i turbinrør

Knyttes til Hells Angels-miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): To personer på 41 og 23 år, knyttet til Hells Angels-miljøet i Vest-Agder, er siktet for legemsbeskadigelse i tilknytning til turbinrør-drukningen ved Kringsjå i Vennesla, bekrefter lensmann John Tomas Homme overfor Dagbladet.

Det skjer etter at en 23 år gammel mann ble tirsdag formiddag ble funnet omkommet i et turbinrør på Kringsjå kraftstasjon.

Men politiet slår fast at ingen kan lastes for selve drukningsulykken.

- Med bakgrunn i etterforskningen har vi funnet ut at selve drukningen var et uhell. Det var først den siktede 41-åringen som ramla i turbinrøret og den omkomne 23-åringen som hoppet etter for å redde ham, sier Homme til Dagbladet.

23-åringen omkom, mens 41-åringen har vært i kunstig koma ved sykehuset i Kristiansand. Han er nå utskrevet og i avhør med politiet. Det gjelder også den siktede 23-åringen.

- Alle disse tre er tilknyttet supportermiljøet til Hells Angels.

- Fikk juling En fjerde person, en 28 år gammel mann, er den fornærmede i voldssaken der de to Hells Angels-knyttede er siktet. Ifølge Fædrelandsvennen skal 28-åringen nærmest ha blitt truet til å bli med de tre andre til den nedlagte kraftstasjonen.

- Han ble tatt med inn til kraftstasjonen fordi han er beskyldt for å ha tatt noe som han bestemt nekter for å ha tatt. Min klient fikk kort og godt juling i forbindelse med turen inn til den nedlagte kraftstasjonen, fremholder advokat Sveinung Johnsen som bistår 28-åringen overfor avisa.

Ifølge avisa skal også den avdøde 23-åringen ha vært med på voldsutøvelsen.

Fædrelandsvennen skriver at det skal ha blitt beslaglagt et våpen i den nedlagte kraftstasjonen, i tillegg til flere andre gjenstander. Beslaget blir i dag undersøkt av kriminalteknikere.

- Lite snakkesalige Homme kan bekrefte at det har gjort beslag, men mener det er for tidlig å gå ut med hvilket beslag de har gjort.

De to siktede er nå i avhør, og kan i morgen bli framsatt for varetektsfengsling, opplyser Homme.

- De er ikke veldig snakkesalige. Hukommelsen og viljen er ikke helt på plass, sier Homme, og legger til at den tekniske etterforskningen pågår ennå.

- Vi er rimelig sikker på at hvordan situasjonen har vært, men det gjenstår fremdeles å innhente noe opplysninger. Vi har et godt overblikk over MC-miljøet i Vennesla, og ikke noe nyhet at Hells Angels-tilknyttede holder til her.